Έβρος: Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό 25 μεταναστών

Είκοσι πέντε είναι τελικά οι μη νόμιμοι μετανάστες οι οποίο εγκλωβίστηκαν σε νησίδα στον ποταμό Εβρο, όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, ενώ σε πλήρη κινητοποίηση έχουν τεθεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ηδη, κλιμάκιο της πολιτική προστασίας, της Περιφερειακής Ενότητας Εβρου και του Λιμεναρχείου Εβρου βρίσκεται στην περιοχή Λάβαρα, προκειμένου να διαπιστωθεί η κρισιμότητα της κατάστασης και να αναληφθούν πρωτοβουλίες. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό πως βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο του ποταμού οι 25 αλλοδαποί, αλλά ο ίδιος εκτιμά ότι το πιο πιθανό είναι ότι παγιδεύτηκαν λόγω των πλημμυρών.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται ν' αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης ο 49χρονος αστυνομικός, ο οποίος πήγε για ψάρεμα στο Δέλτα του Έβρου. Ο αστυνομικός, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού, έχει καλύβα στο Δέλτα και είχε πάει για ψάρεμα. Όμως δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής, παρά τις έρευνες που πραγματοποιούνται στην περιοχή ακόμη και με ελικόπτερο.

Η βάρκα του βρέθηκε την Πέμπτη το πρωί, όμως δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα