Πρωτοφανή μέτρα από την αστυνομία: Γρηγορόπουλος, Ρωμανός, Νταβούτογλου

Πολύ βαριά η σημερινή μέρα: η επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, οι πορείες αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και βεβαίως η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου που έγινε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια, δημιουργούν ένα εξαιρετικά δύσκολο σκηνικό για την αστυνομία.
Για την περίπτωση Νταβούτογλου θα απαγορευτούν οι πορείες, ενώ για την επέτειο Γρηγορόπουλου, δεν θα υπάρξει απαγόρευση ωστόσο έχει τεθεί σε πλήρη επιφυλακή ολόκληρη η δύναμη της ΓΑΔΑ σε 24ωρο συναγερμό, αριθμώντας μία συνολική δύναμη 18.500 αστυνομικών εκ των οποίων οι περίπου 8.000 θα επιφορτιστούν με τα μέτρα στον δρόμο και με οδηγίες να απαντήσουν με αυστηρότητα σε οποιαδήποτε τυχόν πρόκληση. Ανάλογες οδηγίες έχουν λάβει όλες οι αστυνομικές διευθύνσεις και τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Η αστυνομία έχει λάβει έκτακτα μέτρα στο Κέντρο, λόγω της συνεχιζόμενης επίσκεψης Νταβούτογλου, αλλά και των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 15:00 έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις και πορείες σε δρόμους της Αθήνας.

Σε επιφυλακή βρίσκονται 8.000 αστυνομικοί ενώ το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιεί πτήση πάνω από το κέντρο της Αθήνας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12:00, έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια συγκέντρωση για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου στα Προπύλαια στην Αθήνα, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Κλειστοί θα παραμείνουν για το επιβατικό κοινό, με εντολή της Αστυνομίας, από τις 11:00 του Σαββάτου οι σταθμοί «Κατεχάκη», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» του Μετρό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα