Μικρολίμανο: Νοικιασμένο αυτοκίνητο είχε ο δράστης

Στα ίχνη του ένοπλου, που «γάζωσε» με Καλάσνικοφ του τα ξημερώματα νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, φέρεται να βρίσκεται η Ασφάλεια Αττικής, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης είναι Αλβανός υπήκοος και έχει απασχολήσει την Αστυνομία ως εμπλεκόμενος σε άλλα τρία περιστατικά στο παρελθόν, σε ένα εκ των οποίων σε καφενείο στο Μεταξουργείο είχε χάσει τη ζωή του ένα άτομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο δράστης κυκλοφορεί με ένα μαύρο νοικιασμένο αυτοκίνητο, μάρκας Ford Maverick, ενώ φαίνεται ότι στο παρελθόν έχει εμπλακεί και σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Ο ίδιος μάλιστα είναι χρήστης κοκαϊνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές, έχουν κλείσει τα σύνορα, ώστε να μην μπορεί ο δράστης να διαφύγει από τη χώρα.

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο, που προκάλεσε τον τραυματισμό άνω των 10 ατόμων.

Κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής και του Πειραιά έχει λάβει καταθέσεις από υπαλλήλους και θαμώνες του καταστήματος και έχει σκιαγραφήσει το προφίλ του δράστη, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις σωματεμπορίας αλλά και σε ανθρωποκτονία στη χώρα μας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η ΕΛ. ΑΣ. έχει στην κατοχή της φωτογραφία του δράστη με μία κοπέλα, μέσα από το ίδιο το κλαμπ στο οποίο έγινε το μακελειό, λίγες ώρες πριν.

Η αστυνομία διερευνά και τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων. 

Μακελειό στο Μικρολίμανο με 15 τραυματίες

Δεκαπέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός της αιματηρής ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κατάστημα στην Ακτή Δηλαβέρη στο Μικρολίμανο, από άγνωστο δράστη που ήταν οπλισμένος με πυροβόλο όπλο.

Δυο από τους τραυματίες κρίθηκαν σε πιο σοβαρή κατάσταση και μεταφέρονται με θωρακικά τραύματα στον «Ερυθρό Σταυρό». Ακόμα πέντε νοσηλεύονται στο «Αττικό» και δυο τον Ευαγγελισμό. Τέσσερα άτομα πήραν άμεσα εξιτήριο.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού φαίνεται ότι έχει αναγνωρίσει τον δράστη από φωτογραφία που του έδειξε η αστυνομία.

Ο δράστης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έφθασε στο σημείο με κάποιο όχημα και, αφού απείλησε πελάτες και υπαλλήλους, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σπέρνοντας τον πανικό στους θαμώνες αλλά και στους περίοικους.

Μετά την επίθεση ο ένοπλος, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, διέφυγε με όχημα, πιθανότατα ταξί.

Έσπειρε τον πανικό στον Πειραιά

Άγριες σκηνές εκτυλίχθησαν στις 4:15 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην Ακτή Δηλαβέρη 13, στο Μικρολίμανο, όταν, ένας θαμώνας του μαγαζιού, σύμφωνα με την Αστυνομία,  βγήκε έξω από τον χώρο του καταστήματος κι άρχισε να πυροβολεί εναντίον των υπόλοιπων θαμώνων.

Στο σημείο έφτασαν 2 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρό για να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, και 4 ασθενοφόρα, τα οποία μετέφεραν τους τραυματίες στον Ευαγγελισμό και το Αττικό Νοσοκομείο.

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδευόταν κατά τη διάρκεια που βρισκόταν στο μαγαζί από μία γυναίκα, ενώ αφού πυροβόλησε, διέφυγε με κάποιο όχημα πιθανότατα ταξί.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας είναι μεγάλη, καθώς γνωρίζουν από φωτογραφικό υλικό και από τις κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού ποιο είναι το άτομο που αναζητούν.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον δράστη να είναι το ίδιο πρόσωπο με αυτό στο περιστατικό σε καφέ-μπαρ στην πλατεία Βάθης στις 31 Οκτωβρίου, όπου είχε σκοτωθεί ένα άτομο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι κάλυκες από το περιστατικό στον Πειραιά θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν είναι από το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί και στο περιστατικό της πλατείας Βάθης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα