Τασούλας: Βρέθηκαν επιστύλια με ανθρώπινες παραστάσεις στην Αμφίπολη

Τη σημασία του μνημείου της Αμφίπολης επισήμανε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας σε συνέντευξη τύπου, την οποία παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο κ. Τασούλας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τόνισε ότι ο τάφος αποτελεί απαράμιλλο ταφικό μνημείο τόσο για την σημαντικότητα της ανασκαφής όσο για την δουλεία που έκανε η ανασκαφική ομάδα. Η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει μαγευτεί απο τα ευρήματα. Τα γεγονότα είναι συντριπτικά"

Σύμφωνα με τον Υπουργό Πολιτισμού, με τις εργασίες συντήρησης αποκαλύφθηκαν οι πρώτες υποψίες ανθρώπινων αναπαραστάσεων στα επιστύλια που βρέθηκαν στον τρίτο χώρο.

Αυτή τη στιγμή έχει γίνει ο πρώτος καθαρισμός των επιστυλίων και θα ακολουθήσει και επεξεργασία τους με λέιζερ, καθώς και άλλες διαδικασίες. Το παράδειγμα αυτό δόθηκε για να τονιστεί ότι η όλη διαδικασία είναι αργή και απαιτεί υπομονή.

"Αν βιαστείς, κινδυνεύεις να κάνεις σφάλματα που μπορεί να είναι καθοριστικά", τόνισε ο Υπουργός, ο οποίος θέλησε να πει με αυτόν τον τρόπο ότι δεν κρύβουν κάτι, απλώς οι αποκαλύψεις γίνονται έτσι και αλλιώς με αργούς ρυθμούς.

H χρηματοδότηση της συνέχειας των ανασκαφών όσο και των εργασιών συντήρησης είναι εξασφαλισμένη. «Η Αμφίπολη είναι άσκηση θαυμασμού και υπομονής. Βρέθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια και αναζητούνται και άλλα οικοδομήματα».

"Τώρα προέχει η γεωφυσική έρευνα και η συντήρηση των ευρημάτων" δήλωσε ο κ. Τασούλας ενώ δεν απέκλεισε να υπάρξουν και νέα ευρήματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα