Αμφίπολη: Το DNA θα δείξει τον ένοικο! Θα φτιαχτεί και το πρόσωπο!

Ο σκελετός θα τα αποκαλύψει όλα πολύ σύντομα. Θα μας πει την ηλικία, την αιτία θανάτου, το φύλο, τον τρόπο ζωής και τις συνήθειές του, αλλά και τις ασθένειες που είχε περάσει ο νεκρός. Η επιστήμη και η σύγχρονη τεχνολογία που εφαρμόζεται πλέον σε ελληνικά εργαστήρια δεν σταματούν σε τόσο... απλά πράγματα.

«Μπορούμε να αναδομήσουμε το πρόσωπό του, ακριβώς όπως κάναμε με τη Μύρτιδα» εξηγεί στα «Νέα» ο πλέον ειδικός, καθηγητής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλης Παπαγρηγοράκης. Ο ίδιος απαντά σε ερωτήσεις για την αξία και το μέλλον του ευρήματος.

Τασούλας: Πολύ σύντομα αξιόπιστα αποτελέσματα

Ο υπουργός Πολιτισμού μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega αναφέρθηκε στην ιστορική αποκάλυψη στον Τύμβο Καστά.

«Μία φάση της ανασκαφής ολοκληρώθηκε, μία άλλη φάση αρχίζει από δω και πέρα. Σημασία έχει ότι αυτό που είχε πει ο πρωθυπουργός στην Αμφίπολη στις 12 Αυγούστου ότι πρόκειται για ένα μοναδικό μνημείο και ότι απομένει το καίριο ερώτημα για τον νεκρό επιβεβαιώνεται και εξακολουθεί αυτό το καίριο ερώτημα να μας απασχολεί και θα μας απασχολήσει με τον κατάλληλο επιστημονικό τρόπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

Και σημείωσε: «Η μόνη σιγουριά την οποία έχω είναι ότι αυτή τη στιγμή ανθρωπολογικά θα ερμηνευτεί ο σκελετός, θα πάρουμε τα αποτελέσματα και βεβαιωθείτε ότι θα έχουμε και σχετικά σύντομα και αξιόπιστα αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα