Συναγερμός στον Έβρο: Κίνδυνος για πλημμύρες

Σε επιφυλακή για πλημμύρες στον Έβρο είναι οι Αρχές, καθώς, όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, η στάθμη του ποταμού ανεβαίνει επικίνδυνα λόγω της κακοκαιρίας. Στο μεταξύ, διεκόπησαν μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια με το τρένο στο τμήμα Αλεξανδρούπολη - Δίκαια.

«Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στη Βουλγαρία από το Σάββατο το απόγευμα, είμαστε σε συναγερμό», είπε στην εκπομπή «Live U» ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. Όπως πρόσθεσε, θα διακοπούν προληπτικά οι όποιες δραστηριότητες στην περιοχή (π.χ. καλλιέργειες), ενώ οι κατοικημένες περιοχές είναι προστατευμένες από τα αναχώματα.

Αυτή τη στιγμή, η στάθμη του ποταμού έχει ξεπεράσει κατά 20 εκατοστά το όριο συναγερμού. Στην περιοχή βρέχει, ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Πέτροβιτς, το πρόβλημα προέρχεται από την Βουλγαρία. Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι αντιπλημμυρικά έργα έχουν γίνει, όμως, ο Έβρος είναι διασυνοριακός ποταμός και για τον λόγο αυτό Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία θα πρέπει να συζητήσουν σοβαρά για την διευθέτηση του ποταμού και από κοινού να καθαρίσουν την κοίτη του.

Στο μεταξύ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι διακόπτονται μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια με το τρένο στο τμήμα Αλεξανδρούπολη - Δίκαια, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη βροχόπτωση. Οι ταξιδιώτες από και προς τα Δίκαια θα μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία στον σιδηροδρομικό σταθμό Αλεξανδρούπολης, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της γραμμής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα