Πύρινη κόλαση σε όλη τη χώρα

Πυρκαγιές μαίνονται σε πολλά σημεία της χώρας ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν τα πάντα για να τις θέσουν υπό έλεγχο. Το έργο τους δυστυχώς όμως δυσχεραίνεται από τους δυνατούς ανέμους.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη μία και μισή το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το εργοστάσιο «Βιοχαρτική» που βρίσκεται στον Ασπρόπυργο. Επί τόπου βρίσκονται 10 οχήματα με 30 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που μάχονται με τις φλόγες.

Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά επεκτάθηκε στο εσωτερικό της αποθήκης, ενώ τώρα καίει ξερά χόρτα και ελαστικά.

Φωτιά στη Λάρισα

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγναντερή του Δήμου Κιλελέρ στη Θεσσαλία ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής.Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι φλόγες καίνε πουρνάρια και προς το παρόν δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη.

Φωτιά στη Ζάκυνθο

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακονήσι Ζακύνθου. Στο σημείο βρίσκονται 15 άντρες με 8 οχήματα, 2 υδροφόρες του δήμου Ζακύνθου, ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων βοήθησε με το πρώτο φως του ηλίου ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στη Μαγνησία

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Χλόη του Δήμου Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία και καίει αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στη Σητεία και στις Μοίρες Κρήτης

Σε εξέλιξη είναι φωτιά στις Μοίρες Κρήτης. Στο σημείο είναι 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα της πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως και 10 μποφόρ κάτι που φοβίζει τους πυροσβέστες.

Την ίδια ώρα υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε  το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή του Χανδρά στη Σητεία.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται από χτες στην περιοχή.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 23 οχήματα της πυροσβεστικής με 55 πυροσβέστες, 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 υδροφόρες των γειτονικών δήμων, 2 οχήματα του στρατού και δυο ελικόπτερα καθώς επίσης εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Η φωτιά δεν απειλεί την κατοικημένη περιοχή.

Παράλληλα οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν και άλλες πυρκαγιές τις οποίες ευτυχώς έθεσαν γρήγορα σε έλεγχο: στην περιοχή Δράσι κοντά στα Λακώνια, στο Στόμιο της Ιεράπετρας και στον Άγιο Μύρωνα.

Φωτιά στην Αχαΐα

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής κοντά στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή των Σαγείκων Αχαίας.

Στο σημείο κατέφθασαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς οι φλόγες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνεουν στην περιοχή, πλησίαζαν τον καταυλισμό και τα σπίτια.

Παράλληλα γρήγορα τέθηκαν υπο έλεγχο και οι εστίες φωτιάς σε Λεύκα και Αλισσό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα