Ο 45χρονος αρχιμανδρίτης που παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο

Στα κρατητήρια έκανε Ανάσταση 45χρονος αρχιμανδρίτης από χωριό της Κοζάνης. Την ώρα της κορύφωσης του θείου δράματος ο κληρικός φαίνεται ότι είχε τη δική του… κορύφωση με έναν 17χρονο, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο εφημέριος τον παρενόχλησε σεξουαλικά. Ο 45χρονος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την απολογία του στον ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος για απόπειρα βιασμού.

Η καταγγελία του ανήλικου αγοριού σοκάρει. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής και ενώ βρισκόταν στην εκκλησία ο αρχιμανδρίτης του ζήτησε να τον ακολουθήσει σε ένα απόμερο σημείο του ναού. Το παιδί τον ακολούθησε, αλλά εκεί ο κληρικός φέρεται ότι του ζήτησε να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις.

Τα όσα φέρεται ότι ζήτησε ο αρχιμανδρίτης από τον 17χρονο μόνο με το πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας δεν συνάδουν. Μετά την αποκαθήλωση του Ιησού και λίγο πριν από την περιφορά του επιταφίου ο ιερέας φέρεται ότι προέβη σε ακόλαστες πράξεις.

Οπως αναφέρει μάλιστα η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας στην Κοζάνη, ο αρχιμανδρίτης «επιχείρησε ακόλαστη πράξη ενώπιον του παιδιού...»

Ο αρχιμανδρίτης γνώριζε τον 17χρονο, ο οποίος πήγαινε συχνά στην εκκλησία όπως έκανε και αυτές τις άγιες μέρες. Το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής όμως στο υπόγειο της εκκλησίας του χωριού που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κοζάνη ο ιερέας φαίνεται ότι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Παρά το σοκ από τις ανήθικες προτάσεις του, το παιδί που δεν ενέδωσε έφυγε από την εκκλησία. Λίγο αργότερα εξιστόρησε στους γονείς του τι είχε συμβεί και την επομένη έγινε η καταγγελία στην αστυνομία.
Οι αστυνομικοί δεν δυσκολεύτηκαν να εντοπίσουν τον αρχιμανδρίτη και να τον συλλάβουν.

Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από τις καταγγελίες που έγιναν για τον εφημέριο του ναού, ενώ η αστυνομία κάνει έρευνες για να εξακριβωθεί αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Οι πρώτες φήμες που άρχισαν να διαδίδονται μετά την αποκάλυψη του περιστατικού αναφέρουν ότι ο αρχιμανδρίτης είχε κάνει παρόμοιες προτάσεις και σε άλλα αγόρια, αλλά με δεδομένο ότι δεν έχει γίνει άλλη καταγγελία σε βάρος του οι πληροφορίες αυτές παραμένουν φήμες τις οποίες καλούνται να διερευνήσουν οι αρχές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα