Κωνσταντίνος Καραδήμας: Έρευνα για πιθανή δολοφονία του ηθοποιού

Μεγάλες αμφιβολίες και σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν επειγόντως από τις προανακριτικές αρχές, ώστε να αποκαλυφθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες ξεψύχησε στη σκοτεινή πίσω πόρτα του Τζάνειου νοσοκομείου ο 30χρονος ηθοποιός Κωνσταντίνος Καραδήμας, φέρνει στη δημοσιότητα η «Espresso». Το κρίσιμο πεντάλεπτο από τη 1.40 μέχρι τη 1.45 το ξημέρωμα της Κυριακής 15 Μαρτίου, την ώρα που κόπηκε για ανεξήγητους ακόμα λόγους το νήμα της ζωής του ηθοποιού που συμμετείχε στον «Καρυωτάκη», φαίνεται ότι κρύβει ένοχα μυστικά που τα σκέπασε το πυκνό σκοτάδι στα απόμερα μονοπάτια του Πειραιά. Η ιατροδικαστική εξέταση, χωρίς τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, δεν ρίχνει φως στις πραγματικές αιτίες θανάτου και κάποια μισόλογα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά πυκνώνουν το μυστήριο σε ένα κίτρινο φάκελο με το επώνυμο του ηθοποιού, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτός.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Δήμητρα Τσακρή που διενήργησε τη νεκροτομή, ο θάνατος μετά την μακροσκοπική εξέταση δείχνει πνευμονικό οίδημα που πιθανόν να δημιουργήθηκε από ισχαιμικού τύπου αλλοίωση του μυοκαρδίου. Διαπιστώθηκε επίσης εικόνα γαστρορραγίας, χωρίς η ιατροδικαστής να έχει γνώση κάποιου προηγούμενου ιατρικού ιστορικού του εκλιπόντος. Η κυρία Τσακρή ομολογεί και η ίδια ότι δεν είναι ξεκάθαρες οι συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να πέθανε ο ηθοποιός, εάν δεν έρθουν στα χέρια της οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Από την πλευρά της, η Ασφάλεια του Πειραιά κατ’ αρχάς προσανατολίζεται με τα μέχρι στιγμής ευρήματα στην απόρριψη του ενδεχομένου της εγκληματικής ενέργειας. Δεν επιβεβαιώνει κάποια «απειλητικά ή πιεστικά τηλεφωνήματα» που φέρεται να έκαναν άγνωστοι στον ηθοποιό κάποιες μέρες πριν. Κρατάει όμως μια αμφιβολία που μένει να αρθεί ή να φουντώσει και να γίνει υποψία εγκλήματος μετά τα αποτελέσματα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα του Κωνσταντίνου Καραδήμα. Επίσης επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός κομματιού χαρτί στο στόμα του ηθοποιού, το οποίο αποτελεί «πειστήριο» στην προανάκριση. Πειστήριο εγκλήματος ή απόδειξη τραγικού και άδοξου τέλους από παθολογικά αίτια;

«Κακώσεις στο πτώμα δεν βρέθηκαν. Το χαρτί στο στόμα πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε από το θύμα για να συγκρατήσει το αίμα, λόγω των αιμοπτύσεων από την αιμορραγία που είχε. Δεν υπάρχει καμία κατάθεση που να μας οδηγεί και να μας προσανατολίζει σε σκέψεις ανθρωποκτονίας» απαντούν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά. «Ομως για εμάς ο φάκελος είναι ακόμα ανοιχτός» προσθέτουν. Για ποιο λόγο; Τι περιμένουν; Μήπως τα τηλεφωνήματα χωρίς όνομα που αναζητούν ταυτότητα;

Τα αναπάντητα ερωτήματα και το κομμάτι χαρτί στο στόμα του

Από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτουν πολλά ερωτήματα. Τη σοβαρότητά τους θα την αξιολογήσουν οι εισαγγελικές και οι αστυνομικές αρχές. Οχι εμείς.

- Το βράδυ που εντοπίστηκε το πτώμα του ηθοποιού πήγε ιατροδικαστής στο σημείο; Η απάντηση της κυρίας Τσακρή είναι αρνητική. «Οχι. Αλλά πήγα την άλλη μέρα στο νεκροτομείο» απαντά. Αρα αυτοψία στο χώρο του περίεργου συμβάντος λογικά διενεργήθηκε από την Ασφάλεια. Εάν ο Καραδήμας υπέκυψε από γαστρορραγία, ίχνη αίματος από τις πιθανές αιμοπτύσεις που έκανε μέχρι να πέσει και να ξεψυχήσει στο πεζοδρόμιο του Τζάνειου λογικά πρέπει να υπήρχαν διάσπαρτα παντού. Βρέθηκαν; Αναζητήθηκαν; Υπάρχουν τέτοια ευρήματα στον ανοιχτό φάκελο; Διαφορετικά, εάν δεν βρέθηκαν, σε τι εξυπηρετούσε το θύμα το κομμάτι χαρτί στο στόμα; Μήπως δεν το έβαλε μόνος του, αλλά του το έβαλαν για να τον πνίξουν;

- Η αιμόπτυση για την οποία επιμένει η αστυνομία προέρχεται από κάποιους λόγους. Εάν είναι γαστρορραγία (όπως σχολιάζουν ιατροδικαστικοί παράγοντες στην «Εspresso»), προέρχεται από παθολογικά αίτια (ένα έλκος που δεν το γνώριζε ο πρωταγωνιστής, καρκίνος του στομάχου, κάτι άλλο). Αλλά εάν τα αίτια δεν είναι παθολογικά, μια αιμόπτυση μπορεί να συμβεί και από ισχυρή πλήξη στομάχου. Χτύπημα ή πλήξη από χέρι ή άγνωστο αντικείμενο. Απορρίφθηκε αυτή η εκδοχή;

- Επίσης ιατροδικαστικοί κύκλοι σχολιάζουν στην «Espresso» ότι ισχαιμικού τύπου αλλοίωση του μυοκαρδίου, όπως φαίνεται να προκύπτει ως αιτία θανάτου για τον Καραδήμα (χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό τι είχε πάρει ή τι δεν είχε πάρει από το στόμα το θύμα), είναι σπάνιο να δημιουργήσει πνευμονικό οίδημα, ειδικά σε τέτοια ηλικία. «Πιο πολύ ομοιάζει το συμβάν με πνιγμό από άλλα αίτια παρά από ισχαιμικό επεισόδιο» λένε οι ίδιοι άνθρωποι με καμία βέβαια πρόθεση υποβάθμισης του έργου της ιατροδικαστού που ήταν σε υπηρεσία εκείνο το βράδυ.

Ενα βουνό από αναπάντητα ερωτήματα που ρίχνουν βαριά σκιά σε ένα θάνατο ο οποίος πιθανόν να μην είναι τόσο «παθολογικός» όσο φάνηκε εκείνη τη βαθιά νύχτα της 15ης Μαρτίου.

«Θα τους θάψω ζωντανούς! Και θα χορεύω πάνω στον τάφο τους!» Η Βιβή, αδελφή του ηθοποιού Κώστα Καραδήμα, δηλώνει πεπεισμένη πως ο θάνατος του αδελφού της είναι ανθρωποκτονία! Μάλιστα, δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει ακόμη και σε εκταφή της σορού, σε περίπτωση που χρειαστεί εκτενέστερη εξέταση, ενώ κάνει λόγο και για μάρτυρα-κλειδί, ο οποίος εξαφάνισε το προφίλ του από το Ιντερνετ δύο ημέρες μετά το θάνατό του.

«Ηταν καλό παιδί ο Κωνταντίνος και πολύ αγαπητός. Θα έφτανε πολύ ψηλά μια μέρα. Δεν του άξιζε αυτό. Πιστεύω ότι κάποιο φίλο του πήγε να βοηθήσει σε ραντεβού κανονισμένο και του χορήγησαν κάτι. Δηλητήριο μάλλον. Αυτό πιστεύει και η αστυνομία. Ετσι μου είπαν. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να μάθουμε» λέει.

Ο κολλητός φίλος και συνάδελφος του 32χρονου ηθοποιού, Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης, είχε μιλήσει αποκλειστικά στην «Espresso», αποκαλύπτοντας την τραγική ιστορία του ανθρώπου που ήταν στα αζήτητα του νεκροτομείου για τρεις ημέρες. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αρχικά έδειχνε θάνατο από παθολογικά αίτια. Τώρα η αδελφή του, Βιβή Καραδήμα, δηλώνει πως τον σκότωσαν, διευκρινίζοντας πως ο άτυχος άνδρας εγκαταλείφθηκε σε ένα απόμερο στενό πίσω από το «Τζάνειο» (το οποίο δεν εφημέρευε εκείνο το βράδυ). Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του αποθανόντα εστάλη ήδη για ψηφιακή επεξεργασία στα εγκληματολογικά εργαστήρια. «Εξετάζονται και τα κινητά τηλέφωνα του αδελφού μου που εξαφανίστηκαν μαζί με την ταυτότητά του. Θα μάθουμε με ποιους συνομιλούσε γενικότερα και με ποιους επικοινώνησε το βράδυ που πέθανε. Σύντομα θα βρεθούν οι... μάγκες! Θέλανε να μείνει στα αζήτητα ο αδελφός μου. Να καταλήξει σε ένα πηγάδι. Δεν ήξεραν όμως ότι υπήρχε μια αδερφή πίσω που θα το έψαχνε!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ESPRESSO

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Espresso News
Σχολιάστε το άρθρο: