Συνεχίζεται το σαφάρι του ΣΔΟΕ στα νυχτομάγαζα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το «σαφάρι» της Οικονομικής Αστυνομίας και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, που εφορμούν σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Χαλκιδική για παραβάσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, υγειονομικά θέματα και πλαστογραφία.

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια των τριήμερων ελέγχων στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής συνελήφθησαν συνολικά δεκατέσσερα άτομα για διάφορα αδικήματα της ποινικής και φορολογικής νομοθεσίας. Τέσσερις συλλήψεις αφορούσαν υποθέσεις για ναρκωτικά, τρεις για παραβίαση σφράγισης καταστήματος, δύο για στέρηση αδείας λειτουργίας καταστήματος, μία για φοροδιαφυγή (μη έκδοση αποδείξεων), μία για παράνομη οπλοκατοχή, μία για διατάραξη κοινής ησυχίας κατόπιν ηχομέτρησης, μία για καταδικαστικές αποφάσεις και μία για οδήγηση οχήματος υπό την επήρεια μέθης. Επίσης κατά τη διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν δεκατέσσερις παραβάσεις. Συγκεκριμένα έξι για στέρηση αδείας μουσικών οργάνων, τέσσερις για στέρηση αστυνομικής άδειας εργασίας, τρεις για στέρηση πιστοποιητικού υγείας και μία για διοικητική φορολογική παράβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης ελέγχθηκαν 258 άτομα αλλά και 94 οχήματα.

Στη Λέσβο

Μπαράζ ελέγχων διεξάγονται και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις και στο νησί της Λέσβου, όπου ελέγχθηκαν συνολικά 41 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν 25 παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, ύστερα από ελέγχους σε καταστήματα στη Μυτιλήνη, στο Πλωμάρι, στη Νυφίδα Πολιχνίτου, στα Βατερά, στη Μήθυμνα, τη Σκάλα Σικαμείας, την Πέτρα, τη Σκάλα Καλλονής και τη Σκάλα Ερεσού βρέθηκαν τέσσερις επιχειρήσεις που λειτουργούσαν χωρίς την απαιτούμενη άδεια, ενώ διαπιστώθηκαν παραβάσεις όπως ανασφάλιστη εργασία για 38 άτομα και εννέα περιπτώσεις στις οποίες δεν είχαν εκδοθεί συνολικά 23 αποδείξεις λιανικής πώλησης διάφορων χρηματικών ποσών.

Επιπλέον, οι Αρχές εντόπισαν 31 εργαζομένους που δεν είχαν καταχωριστεί στο βιβλίο καταχώρισης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού και 34 ακόμη που εργάζονταν χωρίς το προβλεπόμενο πιστοποιητικό υγείας. Μάλιστα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 56χρονου ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου και τριών εργαζομένων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της δήλωσης ψευδών στοιχειών, της ηθικής αυτουργίας στο ίδιο αδίκημα και της πλαστογραφίας.

Στο 11012

Οι συντονισμένοι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε διάφορους προορισμούς της χώρας οι οποίοι παρουσιάζουν ιδιαίτερη τουριστική κίνηση κατά τη θερινή περίοδο θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012 προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα