Πανελλαδικές 2013: Φυσική, Βιολογία γενικής παιδείας, θέματα, λύσεις

Πανελλαδικές εξετάσεις 2013 στη δεύτερη ημέρα τους σήμερα! Οι μαθητές θα εξεταστούνστα μαθήματα γενικής παιδείας Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων θα αρχίσουν την Τρίτη, 21 Μαΐου.
Οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα καλούνται να απαντήσουν σωστά σε ερωτήσεις που αφορούν στα μαθήματα Γενικής Παιδείας Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.
Την Παρασκευή ξεκίνησε η εξεταστική διαδικασία με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας όπου οι μαθητές κλήθηκαν να τεκμηριώσουν την άποψή τους πάνω στο Διαδίκτυο.

Την Τετάρτη 22 Μαϊου οι μαθητές θα εξεταστούν στην Νεοελληνική Λογοτεχνία της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, και στη Φυσική της Τεχνολογική κατεύθυνσης και των δύο κύκλων

Οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν χωρίς να έχει ανακοινωθεί, ακόμη, ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο σχέδιο Αθηνά, με την αναμόρφωση του Χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα. Ωστόσο, οι εισακτέοι δεν φαίνεται να ξεπεράσουν φέτος τους 77.000, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των παλαιοτέρων ετών.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου για τους περισσότερους υποψήφιους. Εκείνοι που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες θα συνεχίσουν να εξετάζονται και μέσα στον Ιούνιο.

Το madata.gr, όπως κάθε χρόνο, θα μεταδώσει μετά τη λήξη των εξετάσεων τις απαντήσεις των θεμάτων

Δείτε θέματα και τις απαντήσεις εδω

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Μαρία Ζ.
Σχολιάστε το άρθρο: