Ακόμη 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα το 2013

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν μετακινηθεί σε άλλες θέσεις του Δημοσίου όλοι οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο και ενημέρωσε για την πορεία της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κατά πάσα πιθανότητα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, θα μετακινηθούν άλλοι 12.500 υπάλληλοι, αφού προηγουμένως αξιολογηθούν.

Την ανάγκη να στείλουμε στους δημόσιους υπαλλήλους το μήνυμα της ασφάλειας τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με τη διαδικασία της αξιολόγησης των εργαζομένων, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, θα συμβάλουν στην ανάταξη και την ανάκαμψη της χώρας και ένα πρώτο δείγμα που θα δώσει και το υπουργείο σε σχέση με την κινητικότητα του προσωπικού είναι η άμεση προκήρυξη των προς κάλυψη θέσεων, για να νιώσουν όλοι πως θα καταλάβουν υφιστάμενες θέσεις που ικανοποιούν πραγματικές ανάγκες υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου.

Ο υπουργός παρουσίασε στον κ. Βενιζέλο τα επόμενα βήματα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι η κινητικότητα είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου τομέα, καθώς ο μεγάλος αριθμός αποχωρήσεων και οι περιορισμοί στις προσλήψεις πρέπει να αντιμετωπισθούν χωρίς να μειωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών του κράτους προς τον πολίτη.