Ρούστικα Ρεθύμνου: Ανταλλαγή πυροβολισμών για 600 χασισόδεντρα

Στο θέμα της χασισοφυτείας στα Ρούστικα Ρεθύμνου και στον σοβαρό τραυματισμό του 24χρονου Αλβανού φύλακα της αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Μανόλης Παραβολιδάκης.

Ο στρατηγός, φειδωλός στις δηλώσεις του, περιορίστηκε να τονίσει ότι η υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

Είπε χαρακτηριστικά ότι αστυνομικοί του ΤΑΕ, της ασφάλειας, και της δίωξης ναρκωτικών Ρερθύμνου ανταπέδωσαν τα πυρά κατά τη διάρκεια παρακολούθησης χασισοφυτείας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 24χρονος Αλβανός στο πόδι. Σύμφωνα με το στρατηγό Κρήτης η φυτεία που βρισκόταν σε δασική έκταση στα Ρούστικα Ρεθύμνου αποτελούνται από 600 περίπου χασισόδεντρα έτοιμα να τρυγηθούν και οι παράνομοι καλλιεργητές ήταν αποφασισμένοι να την προστατέψουν.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το prismanews.gr ο 24χρονος Αλβανός μεταφέρετε στο ΠΑΓΝΗ μια και, σύμφωνα με πληροφορίες, η σφαίρα τον έχει χτυπήσει στην κεντρική μηριαία αρτηρία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί ως πάγια τακτική των χασισοκαλλιεργητών της Κρήτης να χρησιμοποιούν άτομα, αλβανικής καταγωγής -κυρίως- για τη φύλαξη των φυτειών έτσι ώστε να μην μπαίνουν οι ίδιοι στον κίνδυνο. Το μεροκάματο δεν ξεπερνά τα 40 ευρώ με εξασφαλισμένη τροφή και διαμονή σε σκηνές και σλίπινγκ-μπάνγκ μέσα, συνήθως, στους χώρους των φυτειών.

Μάλιστα, σε πάρα πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν έχουμε δει την αστυνομία να μπαίνει σε φυτείες και να συλλέγει τα υπολλείματα της διαμονής των φρουρών της φυτείας ή να συλλαμβάνει ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με την Ελλάδα και ποτέ δεν έχουν μιλήσει για τον πραγματικό καλλιεργητή.

Πηγή:prismanews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα