Λευτέρης Βαζαίος και Ματθαίος Γιαννούλης: "Δεν είμαστε έμποροι ναρκωτικών"

Στις κακοτοπιές της νύχτας, το εξαντλητικό ωράριο των καλλιτεχνών, τα βρόμικα κυκλώματα που δρουν μόλις πέσει το σκοτάδι, αλλά και στον... αδύναμο χαρακτήρα τους έριξαν την ευθύνη για την ολέθρια σχέση τους με την κοκαΐνη οι Λευτέρης Βαζαίος και Ματθαίος Γιαννούλης.

Απολογούμενοι χθες επί μία και πλέον ώρα ενώπιον του ανακριτή Πειραιά για τις κακουργηματικές πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε αγορά, κατοχή και προσπάθεια αποστολής ναρκωτικών, οι δύο τραγουδιστές προσπάθησαν να πείσουν ότι δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης αφού, όπως είπαν, τα 7,8 γραμμάρια που επιχείρησε να τους στείλει ο 33χρονος οδηγός τους προορίζονταν για δική τους χρήση κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στη Νάξο.

Οι ισχυρισμοί τους έπεισαν, καθώς λίγη ώρα αργότερα τόσο οι ίδιοι όσο και ο συνεργάτης τους αφέθηκαν ελεύθεροι καταβάλλοντας εγγύηση 3.000 ευρώ και με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
«Ηταν μια περιπέτεια, μια κακιά στιγμή που έληξε. Πλέον είμαστε εδώ, δυνατοί» ήταν τα πρώτα λόγια του καλλιτεχνικού διδύμου κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

Οι cult τραγουδιστές δεν παρέλειψαν να αφιερώσουν το νέο τους τραγούδι με τίτλο «Σκάσε» σ’ εκείνους που έσπευσαν να τους... κακολογήσουν, να απειλήσουν μέσω του δικηγόρου τους Γιώργου Παπαδάκη με αγωγές και μηνύσεις τα ΜΜΕ, που «δεν τους σεβάστηκαν», και να τονίσουν εμφανιζόμενοι σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δεν έχουν σχέση με την κοκαΐνη...

Τα αντίθετα είχαν βέβαια ισχυριστεί απολογούμενοι στις λιμενικές αρχές μία ημέρα νωρίτερα. «Ούτε είμαστε έμποροι ούτε έχουμε διακινήσει ναρκωτικά» υποστήριξαν, δηλώνοντας περιστασιακοί χρήστες κοκαΐνης.

«Τον τελευταίο χρόνο είμαι περιστασιακός χρήστης κοκαΐνης. Λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων και προσωπικών οικογενειακών προβλημάτων που αντιμετωπίζω, περιέπεσα πάλι στο σφάλμα της χρήσης» υποστήριξε ο Λευτέρης Βαζαίος και συνέχισε: «Αυτές τις μέρες βρισκόμουν στη Νάξο σε καλλιτεχνική περιοδεία με τον Γιαννούλη και είχαμε εξαντλητικό πρόγραμμα. Κάναμε το ολέθριο λάθος να επικοινωνήσουμε με αυτόν που μας προμήθευε κοκαΐνη (σ.σ.: τον οδηγό) και να του ζητήσουμε να μας στείλει 4-5 γραμμάρια, ποσότητα που θα μας έφτανε έως το Σάββατο που θα επιστρέφαμε».

Οπως υποστήριξε στη συνέχεια ο Βαζαίος, ο οδηγός έστειλε μεγαλύτερη ποσότητα, κάτι για το οποίο -όπως είπε- τους ενημέρωσε, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν.

«Δυστυχώς, ο χώρος των καλλιτεχνών είναι επικίνδυνος και σε οδηγεί πολλές φορές, όταν είσαι αδύναμος, σε τραγικά λάθη για να μπορέσεις να επιβιώσεις στα βρόμικα κυκλώματα της νύχτας» κατέληξε ο καλλιτέχνης.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η απολογία του Ματθαίου Γιαννούλη, ο οποίος παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν ήταν περιστασιακός χρήστης κοκαΐνης, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι τον τελευταίο καιρό είχε ξεκόψει εξαιτίας του ότι είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά.

«Τις τελευταίες μέρες αντιμετώπιζα ατονίες λόγω υπερκόπωσης. Ενιωθα, λοιπόν, αδύναμος να ανταποκριθώ στις καλλιτεχνικές μου υποχρεώσεις. Δεν μπορούσα ούτε να φάω και μπήκα στον πειρασμό, μαζί με τον Βαζαίο, που και αυτός είναι περιστασιακός χρήστης, να παραγγείλουμε δύο δόσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Ματθαίος Γιαννούλης. Σημειώνεται ότι οι τραγουδιστές αποποιήθηκαν οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση με τον 33χρονο οδηγό τους, παρουσιάζοντάς τον απλώς και μόνο σαν προμηθευτή τους.

«Το έκανα μόνο και μόνο για να μη με διώξουν από τη δουλειά» αντέτεινε ο νεαρός οδηγός, ο οποίος όπως είπε είχε αγοράσει κοκαΐνη για τους Βαζαίο και Γιαννούλη άλλες δύο φορές και μάλιστα από τον ίδιο Αλβανό έμπορο.

espresso

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα