Πέθανε ο συγγραφέας και φιλόλογος, Νίκος Καλογερόπουλος

Έφυγε από τη ζωή, χτυπημένος από τον καρκίνο ο εκπαιδευτικός Νίκος Καλογερόπουλος. Ο Νίκος Καλογερόπουλος γεννήθηκε το 1935 στο Ροδοχώρι Βοΐου. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ υπηρέτησε σε σχολικές μονάδες της Μακεδονίας και διετέλεσε σχολικός σύμβουλος. Υπήρξε σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας την περίοδο 1989/90 και ιδρυτικό μέλος του ΟΠΕΚ.

Αντιστασιακός κατά την επταετία 1967 -74, συνδικαλιστής για δέκα χρόνια στην ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και την ΟΛΜΕ, αιρετός των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης και σύμβουλος στην ΑΔΕΔΥ και την ΕΔΟΘ.

Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν για την προώθηση συνεταιριστικών αντιλήψεων στην δασική διαχείριση και για την ανάπλαση του χωριού του ως λιθοξόος και συλλέκτης, απασχολούμενος με την ανάδειξη του παραδοσιακού πολιτισμού και με ζητήματα τοπικής κοινωνίας και ιστορίας μέσα από την Εταιρεία Μελετών Άνω Βοΐου, και την Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974 Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, το σύλλογο Ροδοχωριτών και το Ινστιτούτο Μελέτης Ελληνικής Σύγχρονης Ιστορίας.

Όσον αφορά στην συγγραφική του δραστηριότητα, αυτή ήταν πλούσια, δημοσίευσε και παρουσίασε μελέτες εισηγήσεις και άρθρα καθώς ο Νίκος Καλογερόπουλος είχε ασχοληθεί με την τοπική ιστορία είχε εκδώσει βιβλία, λευκώματα περιοδικά κ.λπ..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Zougla.gr
Σχολιάστε το άρθρο: