Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας

Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τα τελευταία 24ωρα την Βόρεια Ελλάδα με κυριότερα χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και το τσουχτερό κρύο.

Χιονοπτώσεις προβλέπονται για σήμερα μόνο σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ στα πεδινά προβλέπονται βροχοπτώσεις που από το βράδυ αναμένεται να είναι έντονες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, παραμένοντας, ωστόσο, σε χαμηλά επίπεδα.

Το πρωί χιόνιζε στην Καστοριά, την Κοζάνη και την Έδεσσα. Η Θεσσαλονίκη έχει ασθενή βροχόπτωση, ενώ συννεφιασμένος είναι ο ουρανός στην Αλεξανδρούπολη. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στις 8 το πρωί σε Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη και Νευροκόπι.

Με αλυσίδες -λόγω χιονόπτωσης ή παγετού- διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, όπως ανακοίνωσε το πρωί η Αστυνομία.

Στην Δυτική Μακεδονία, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σ' όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Καστοριάς και της Κοζάνης. Αλυσίδες χρειάζονται επίσης οι οδηγοί που κινούνται στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας και Βιτσίου), Φλώρινας - Κρυσταλλοπηγής (από το 42ο έως το 50ό χλμ.) και Αετού - Νυμφαίου. Το ίδιο ισχύει σε αρκετά σημεία του επαρχιακού -κυρίως- οδικού δικτύου των Γρεβενών.

Στην Κεντρική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σ' όλο το οδικό δίκτυο της Ημαθίας, σ' όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πέλλας, πλην των δήμων της περιοχής των Γιαννιτσών, στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Βόρειας και Κεντρικής Χαλκιδικής και σ' αρκετούς επαρχιακούς δρόμους του Κιλκίς. Εξάλλου, αλυσίδες είναι απαραίτητες στους επαρχιακούς δρόμους Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας (από το 62ο έως το 113ο χλμ.), Σερρών - Λαϊλιά (από το 22ο έως το χιονοδρομικό κέντρο) και Σερρών - 'Ανω Βροντούς, καθώς και στην παλιά εθνική οδό Κατερίνης - Θεσσαλονίκης (στα χωριά Κίτρος μέχρι Παλιό Ελευθεροχώρι).

Στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Δράμας και της Καβάλας και στην εθνική οδό που συνδέει την Ξάνθη με τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα (από 19ο έως το 31ο χλμ.). Το ίδιο ισχύει για την κυκλοφορία των οχημάτων στην Ροδόπη και ειδικότερα στους επαρχιακούς δρόμους Ν. Σάντας Σαπών - Κέχρου (από το 1ο χλμ.), Καλλυντηρίου - 'Ανω Βυρσίνης (οικισμοί Δρύμη, Κάτω Δροσίνη, Αρριανά, 'Ανω και Κάτω Κάρδαμο, Κύμη, Οργάνη, Σμιγάδα, Μυρτίσκη και 'Ανω Βύρσινη) και Ν. Σάντας Σαπών - Κεχρού (από το 10ο χλμ.).

Στην Θεσσαλία απαιτούνται αλυσίδες σ' όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Στο μεταξύ, κλειστός παραμένει για προληπτικούς λόγους ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου στην Θεσσαλονίκη, ενώ, στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης των νερών, παραμένουν κλειστές οι διαβάσεις των ποταμών Λισσού (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), Ποντικόρεμα οικισμού Αρριανών, Εβρένου - Ιασίου, Δοκού, Σκαλώματος και Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού).

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας σε πολλές περιοχές της χώρας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Zougla.gr
Σχολιάστε το άρθρο: