Παρατείνεται το κύμα κακοκαιρίας σε ολόκληρη τη χώρα

Η θερμοκρασία στην Αττική ανεβαίνει την Πέμπτη, ωστόσο σχολεία σε πολλές περιοχές του νομού παραμένουν κλειστά. Την ίδια ώρα, τα προβλήματα σε άλλες περιοχές της χώρας συνεχίζονται, με χωριά σε Εύβοια και Αρτα να έχουν αποκλειστεί. Κανονικά οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη τα σχολεία σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, αλλά και σε Ήπειρο, Φθιώτιδα και περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και στη Θεσσαλία, εκτός Σποράδων και εκτός από τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Βόλο.

Επίσης δεν θα λειτουργήσουν σχολεία σε Λιβαδειά, Ορχομενό, Θήβα, Άγραφα, Δίστομο, Αράχοβα και Αντίκυρα.

Μετά τις 10 αναμένεται να λειτουργήσουν τα σχολεία σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Βριλήσσια, Αχαρνές και Ωρωπό.

Κλειστή παραμένει η περιφερειακή οδός Πεντέλης, από το ύψος του 414 γενικού στρατιωτικού νοσοκομείου έως τον Αγιο Πέτρο.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Για την Παρασκευή, αναμένονται τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους έντονες. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νοτια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο.

Το Σάββατο, στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χωρα παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι εξασθενούν και από το βράδυ στρέφονται σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

tanea.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα