Αποτελέσματα Πανελληνίων 2011: Βαθμολογίες και πτώση βάσεων

Πανελλήνιες 2012, αποτελέσματα: Πτώση στις Πολυτεχνικές Σχολές, Αύξηση στις Νομικές

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις 2011. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η πτώση φτάνει ως και τα 2.000 μόρια

Μεγάλη πτώση των βάσεων σε όλες τις σχολές και κυρίως σε αυτές τις περιφέρειας. 
Η Αρχιτεκτονική Αθηνών φαίνεται να πέφτει πάνω από 550 μόρια και της Πάτρας πάνω από 1.000 μόρια. Η Ιατρική Αθηνών πέφτει κατά 300 μόρια και διατηρείται πάνω από 19.000 μόρια ενώ μεγάλη πτώση έχουν οι Ιατρικές της επαρχίας.

Πάνω από 200 μόρια πέφτει η Νομική Αθηνών. Πάνω από 1.500 μόρια το Μαθηματικό της Αθήνας. Μεγάλη η πτώση σε Παιδαγωγικά, ειδικά στην επαρχία.

Πάνω από 1.800 μόρια πέφτει η Πληροφορική και πάνω από 2.000 μόρια η Πληροφορική Πειραιά. Κατά 300 μόρια πέφτει η Κοινωνιολογία στο Πάντειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 500 μόρια κάτω έπεσε η βάση εισαγωγής στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και η μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στις φιλολογικές σχολές. Η φιλολογία Αθηνών πιθανόν να πέσει πάνω από 500 μόρια.Άνοδος θα υπάρξει στη σχολή της Γερμανικής Φιλολογίας.

Ειδικότερα, μόνο η Ιατρική Αθήνας –με 19.153 μόρια- και πτώση 300 μόρια διασώζεται πάνω από τα 19.000 μόρια, ενώ η τελευταία Ιατρική, της Θράκης χάνει 642 μόρια, φτάνοντας τα 18.369. Ιδιαίτερη πτώση έχουν και τα Πολυτεχνικά τμήματα, με το τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών του ΕΜΠ να χάνει 413 μόρια, το Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ να χάνει 758 μόρια.

Συντριπτική είναι και η πτώση και στα Παιδαγωγικά Τμήματα δασκάλων, με το Παιδαγωγικό Αθήνας να παρουσιάζει πτώση 744 και το Παιδαγωγικό Θεσσαλίας να παρουσιάζει πτώση 1.257.

Άνοδο παρουσιάζουν μόνο ορισμένα τμήματα με ειδικό μάθημα και ορισμένα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

Η Βαθμολογία των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ Β' 2011 θα ανακοινωθεί μετά το μεσημέρι!

Δείτε εδώ την βαθμολογία σας.

Στα Λύκεια θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες από τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2011 επιτέλους σήμερα Δευτέρα 20 Ιουνίου.

Στις 12.00 το μεσημέρι όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν, με τον ειδικό προσωπικό κωδικό τους, να μάθουν τη βαθμολογία τους από τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Η διαδικασία ανάρτησης με τους πίνακες βαθμολογιών στα σχολεία της χώρας έχει ξεκινήσει και θα έχει ολοκληρωθεί έως τη 1.00 το μεσημέρι, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

«Έχουν φύγει από το πρωί οι πίνακες στις αρμόδιες διευθύνσεις και κάνουμε τους τελικούς ελέγχους ώστε στις 12.00 το μεσημέρι να είναι διαθέσιμες και στο Διαδίκτυο», αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Παιδείας.

Εως και τις 28 Ιουνίου υποβάλλουν το Μηχανογραφικό τους είτε µόνοι τους από οποιονδήποτε Η/Υ που έχει πρόσβαση στο ∆ιαδίκτυο είτε στο Λύκειό τους µε τη βοήθεια των καθηγητών τους. «ΤΑ ΝΕΑ» για τη διευκόλυνση των υποψηφίων παραθέτουν ένα πλήρες ιστορικό των βάσεων εισαγωγής της τελευταίας δεκαετίας και τη διακύµανσή τους για κάθε πανεπιστηµιακό τµήµα.

Αυτό θα σημάνει εν μέρει τέλος  στην μεγάλη αγωνία των υποψηφίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά όχι και οριστικό τέλος καθώς οι βάσεις θα κρίνουν την επιτυχία τους.

Βάσεις 2011: Εκτίμηση με βάση τα Αποτελέσματα των Πανελλαδικών


Εν τω μεταξύ, «τρέχει» η προθεσμία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων, προθεσμία η οποία λήγει στις 28 Ιουνίου.

Πολλοί όμως είναι οι υποψήφιοι και οι εκπαιδευτικοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθεί παράταση, καθώς η διαδικασία φέτος θα είναι νέα, και θα γίνεται μόνο μέσω του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με πολλούς υποψήφιους πάντως, οι επιλογές τους θα γίνουν με βάση τις βαθμολογίες τους, την απόσταση της σχολής από τον τόπο κατοικίας τους καθώς και την γρηγορότερη επαγγελματική αποκατάσταση.

Να σημειωθεί ότι φέτος υπάρχουν περιορισμοί στις μετεγγραφές, με αποτέλεσμα σε όποια σχολή επιτύχουν οι υποψήφιοι στην περιφέρεια εκεί θα παραμείνουν, καθώς είναι πλέον ουσιαστικά απαγορευτική η μετεγγραφή.

Oι υψηλόβαθμες σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου,δηλαδή οι Φυσικομαθηματικές σχολές,η Πληροφορική και οι Πολυτεχνικές, θα έχουν εφέτος χαμηλότερη βάση εισαγωγής.

Πτώση θα έχουν και οι σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου,δηλαδή οι Ιατρικές, Οδοντιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές, καθώς και οι Παιδαγωγικές και Νομικές του 1ου επιστημονικού πεδίου.

«Θολό» όμως είναι το τοπίο όσον αφορά το 5ο επιστημονικό πεδίο των Οικονομικών Επιστημών.

Στα περιφερειακά τμήματα της χώρας, ιδιαίτερα σε εκείνα που είχαν αντίστοιχα τμήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τα οποία επέλεγαν τα παιδιά των τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών με τη βεβαιότητα της μετεγγραφής, μπορεί να καταγραφεί πτώση των βάσεων ως και 1.500 μορίων.

Καινούργιο στοιχείο της εφετινής εξεταστικής διαδικασίας αποτελεί η νέα ειδική κατηγορία των υποψηφίων οι οποίοι δικαιούνται μετεγγραφή, η οποία και θα δημιουργήσει σε κάθε σχολή και τμήμα «διπλή» βάση εισαγωγής: μιας πρώτης και μιας δεύτερης κατανομής των υποψηφίων, στην οποία θα εισέρχονται όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί μετεγγραφών.

Έτσι, από τα δεδομένα αυτά θα προκύψει ζήτηση για τα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αν και η πτώση των βάσεων στα τμήματα αυτά δεν θα υπερβεί τα 600 μόρια.

Βάσεις 2011: Μεγάλη πτώση και οι βάσεις της 10ετίας

Άλλες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Αισθητή πτώση των βάσεων σε περιζήτητες σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, έως και εντυπωσιακή πτώση στα περιφερειακά τμήματα της χώρας, αναμένεται να δείξουν τα βαθμολογικά στοιχεία των φετινών υποψηφίων.

Έτσι οι υψηλόβαθμες σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή οι Φυσικομαθηματικές σχολές, η Πληροφορική και οι Πολυτεχνικές, θα έχουν χαμηλότερη βάση εισαγωγής.

Πτώση θα έχουν και οι σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή οι Ιατρικές, Οδοντιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές, καθώς και οι Παιδαγωγικές και Νομικές του 1ου επιστημονικού πεδίου.

Τέλος στην αγωνία και την προσμονή των μαθητών της Γ' Λυκείου δίνει το Υπουργείο Παιδείας, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. της χώρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας.

Παράλληλα, στον ιστότοπο υπάρχει και υπερσύνδεσμος για το «κατέβασμα» του νέου ηλεκτρονικού μηχανογραφικού, με το οποίο οι υποψήφιοι θα κληθούν να επιλέξουν τις σχολές της προτίμησής τους. Για περισσότερες πληροφορίες, κάνετε κλικ εδώ

Πατήστε εδώ, για να δείτε μέσα από τον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας τη βαθμολογία των υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011.

Βάσεις 2011: Εκτίμηση με βάση τα Αποτελέσματα των Πανελλαδικών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Zougla.gr
Σχολιάστε το άρθρο: