Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα: Τετάρτη 25 Μαΐου στις 6

Στα χνάρια των Ισπανών που εδώ και μέρες διαδηλώνουν κατά χιλιάδες στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης, φαίνεται πως είναι και μια ελληνική ακτιβιστική ομάδα, η οποία υπό την επωνυμία «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» καλεί μέσω του Facebook τους πάντες, σε μία ειρηνική διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, την Τετάρτη 25 Μαΐου, από τις 6 το απόγευμα έως και τις 11:30 το βράδυ της ίδιας μέρας.

Μάλλον το κίνημα που δημιουργήθηκε στην Ισπανία, το «15-Μ», συσπειρώνοντας τον κόσμο μέσω του δημοφιλούς ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, να βγει στους δρόμους και ενώνοντας τις φωνές του να διαμαρτυρηθεί κατά των σκλήρων μέτρων λιτότητας, αποτέλεσε έμπνευση και για τους Έλληνες.

«Η λέξη ´Αγανακτισμένοι´ δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο, απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» αναφέρει η ομάδα.

«Όπως αναγράφεται στην αντίστοιχη εκδήλωση της Θεσσαλονίκης,το "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ" το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.» προσθέτει η ομάδα.

Στη διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν 2.435, 2997 άτομα μπορεί να παραστούν ενώ δεν έχουν απαντήσει ακόμα 135.795 άτομα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Για τη συμπρωτεύουσα έχει δημιουργηθεί ομάδα με τίτλο «Αγανακτισμένοι στον Λευκό Πύργο» και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν περίπου 8.896 άτομα, 3.274 μπορεί να πάνε και 75.105 δεν έχουν απαντήσει ακόμα.

Ενώ για την Πάτρα στην ομάδα «Patras Greek Revolution» έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν 2.629 διαδηλωτές.