Twosday - 22/2/22: Τι κρύβει η σημερινή μοναδική ημερομηνία

Twosday - 22/2/22: Τι κρύβει η σημερινή μοναδική ημερομηνία

Ιδιαίτερη η σημερινή ημέρα, καθώς πρόκειται για μια ημέρα που ο αριθμός «2» έχει την τιμητική του. Συγκεκριμένα, στην απλή αναγραφή της ημερομηνίας, σήμερα το δύο πετυχαίνει πέντε στα πέντε: 22/2/22. Στην αναλυτική της αναγραφή, η ημερομηνία «πιάνει» έξι στα επτά: 22/2/2022.

Για τον λόγο αυτό η σημερινή ημέρα έχει πάρει και το όνομα Twosday – η ημέρα των «δυαριών», δηλαδή, αντί για Tuesday (Τρίτη).

Σε διακόσια χρόνια, βέβαια, θα μιλάμε για την απόλυτη ημέρα του αριθμού «2», καθώς το δύο θα «πιάσει» 7/7: 22/2/2222.

Τι συμβολίζει το 2 που έχει σήμερα την τιμητική του;
Ο αριθμός 2 είναι ο πρώτος ζυγός αριθμός, καθώς και ο μόνος άρτιος πρώτος αριθμός, δηλαδή ο μόνος ζυγός αριθμός που διαιρείται αποκλειστικά με τον εαυτό του και το 1. Επίσης, το 2 είναι το πρώτο ζευγάρι, και έτσι πάει μαζί με όλες τις έννοιες που εμπεριέχουν τον «δυισμό»: η ζωή και ο θάνατος, το φως και το σκοτάδι, ο πόλεμος και η ειρήνη.

Η σημερινή ημέρα, λοιπόν, είναι η ιδανική για τα ζευγάρια. Κατά τους Πυθαγόρειους (της σχολής του  φιλοσόφου Πυθαγόρα του Σάμιου) το «2» θεωρείται άτυχος αριθμός, καθώς συνδέεται με τη διαίρεση.

Στην αριθμολογία, το 2 είναι και ο πιο θηλυκός αριθμός όλων -αντιπροσωπεύει μαζί τη χάρη και τη δύναμη, είναι συνεργάσιμο και έχει στόχο πάντα να επαναφέρει την ειρήνη και την ισορροπία σε σχέση ή συνθήκη. Είναι και ο πιο ευαίσθητος, με την ισχυρότερη διαίσθηση.

Η πιο τυχερή ημέρα της χρονιάς: Τι λένε τα ζώδια για τις 22/2/22; Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα