Πρωτοσέλιδα εφημερίδων Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου και σημαντικά madata

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-12-2016 και τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας:

Σόιμπλε: Καμία κατανόηση!

Ο Τσίπρας ρίχνει τις ευθύνες στη Γερμανία για τους συνταξιούχους

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχω καμία κατανόηση όταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιρρίπτει στη γερμανική ...

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η ΕΜΥ. Με καθυστέρηση έδεσαν τα πλοία

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η ΕΜΥ για το Κρητικό Πέλαγος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί άνω των 8 μποφόρ στο Νοτιοδυτικό Κρητικό και Βόρειοι άνεμοι, της ίδιας ...

Περίεργη απόπειρα αρπαγής παιδιού από σούπερ μάρκετ στην Κυψέλη

Μία παράξενη υπόθεση απόπειρας αρπαγής βρέφους, μέσα από σούπερ μάρκετ, εξελίχθηκε πριν από έξι ημέρες, στην Κυψέλη. Όπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ένας Αφγανός άρπαξε το καρότσι γυναίκας, μέσα στο οποίο εκτός από προϊόντα είχε ...

100.000 ευρώ για τον ύποπτο της επίθεσης στο Βερολίνο

Η Γερμανία αναζητά πυρετωδώς τον Τυνήσιο ύποπτο της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά και προσφέρει 100.000 ευρώ σε όποιον θα δώσει πληροφορίες για τη σύλληψή του. Στη Γερμανία ήρθε από την Ιταλία και όχι ...

Γαλάτσι: Οι σφαίρες έπεσαν σαν χαλάζι. Μαφιόζικο χτύπημα σε μπαρ

Σε Σικάγο μετέτρεψαν τα Πατήσια οι άγνωστοι που σαν μαφιόζοι της δεκαετίας του '30 πέρασαν μπροστά από ένα μπαρ με αυτοκίνητο και άδειασαν τα όπλα τους στη τζαμαρία. Όλα έγιναν στη μία μετά ...

ΔΕΗ: Νέα έκπτωση σε όσους προπληρώσουν

Κάτω από την πίεση που της ασκεί η μειούμενη ρευστότητα, η ΔΕΗ σχεδιάζει να ανακοινώσει ότι όσοι συνεπείς πελάτες δεχθούν να προπληρώνουν την κατανάλωση ενός έτους σε ρεύμα, θα απολαμβάνουν επιπρόσθετη έκπτωση 6%.Ταυτόχρονα,  η ΔΕΗ ετοιμάζεται ...

Πάνω από 170.000 αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης σε 24 ώρες

Περισσότερες από 170.000 αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης υποβλήθηκαν σε ένα μόλις 24ωρο. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έχουν εγκριθεί οι 140.000. Όσοι υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα λάβουν το επίδομα ως τα τέλη Ιανουαρίου. ...

Απίστευτο! Περίμεναν το επίδομα όλο το βράδυ στα ΑΤΜ!

Το χριστουγεννιάτικο επίδομα της κυβέρνησης, το περίμεναν μέρες ολόκληρες οι συνταξιούχοι. Και τώρα που έφτασε η μεγάλη στιγμή φαίνεται πως κάποιοι δεν μπορούσαν να περιμένουν. Και στάθηκαν στις ουρές έξω από τα ΑΤΜ ...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χαρμολύπη στα ΑΤΜ για τη «13η σύνταξη» και το κομμένο ΕΚΑΣ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τα «περήφανα γηρατειά» με σκυμμένο κεφάλι από χθες στην παγωνιά και στο κρύο στις ουρές, έξω από τις τράπεζες»

ΕΘΝΟΣ: «Όλες οι αλλαγές στα όρια ηλικίας»

Η εφημερίδα σημειώνει: «νέα όρια ηλικίας ισχύουν για 150.000 ασφαλισμένους που κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στο 2017. Η επιβάρυνση είναι από 3 έως 21 μήνες, με μεγάλους χαμένους τις μητέρες ανηλίκων και όσους έβγαιναν με μειωμένη σύνταξη πριν από τα 62»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Νέα βόμβα ΔΝΤ για αφορολόγητο, συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι δανειστές ζητούν φάκελο διευκρινίσεων που θα πρέπει να απαντηθεί από το υπ. Οικονομικών για να ξεμπλοκάρει η αξιολόγηση. Νέα παρέμβαση από τον Τόμσεν που επιμένει για μείωση αφορολόγητου και ψαλίδι στις κύριες συντάξεις».

Η ΑΥΓΗ: «STOP στην ασυδοσία των ομαδικών απολύσεων»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των συζητήσεων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, αποτελεί η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις, μετά από σχετική προσφυγή της ΑΓΕΤ Ηρακλής».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: « Η Αθήνα σηκώνει το γάντι»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στην αντεπίθεση πέρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ζητά από τους θεσμούς να διατυπώσουν με επιστολή τους, σαφώς τα ερωτήματα και τις ανησυχίες τους για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ώστε να απαντήσει αντίστοιχα με ξεκάθαρο τρόπο».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τροπολογίες-δώρα στη Βουλή»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «στο ναδίρ έπεσε η Βουλή καθώς υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν «βροχή» τροπολογιών, πολλές εκ των οποίων συνιστούσαν δώρο σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και φορείς, αναδύοντας έντονο άρωμα εκλογών».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ανοίγουν δρόμο για παραπέρα απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «την κατοχύρωση της σημερινής εργασιακής ζούγκλας και την παραπέρα απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σηματοδοτούν η χτεσινή απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για την υπόθεση της «Lafarge» («Τσιμέντα Χαλκίδας») και η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας ότι η κυβέρνηση θα «συμμορφωθεί με την απόφαση» ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Συγγνώμη χωρίς συμπάθεια»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αντί η ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματεύεται για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, έχει βρεθεί να διαπραγματεύεται σκληρά για το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Θερίζει θύελλες… … εξάγει κρίση»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η κρίση στην Τουρκία, που προσλαμβάνει όλο και περισσότερες εκφάνσεις, ρίχνει όλο και πιο βαριά τη σκιά της στην Ελλάδα. Μεταναστευτικό / προσφυγικό, σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, Κουρδικό, Συρία, επιδείνωση σχέσεων με τη Δύση, οικονομική βύθιση συνθέτουν ένα εκρηκτικό παζλ».

KONTRA NEWS: «Χάνει η Μέρκελ τις εκλογές»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε τροχιά κατάρρευσης βρίσκονται τα ποσοστά του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο και το διασυρμό των αστυνομικών αρχών, που συνέλαβαν έναν ταλαίπωρο και πεινασμένο Πακιστανό και άφησαν τον πάνοπλο Τυνήσιο τρομοκράτη να την κοπανήσει ανενόχλητος!».

VOICE: «Κλείνει το DEAL Τσίπρα- Τράμπ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «Η Πειραιώς φέρνει πιο κοντά Τραμπ- Τσίπρα!. Πώς ο Πόλσον από αρπακτικό «γεράκι» γίνεται «περιστέρι» συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Επιστολή- θρίλερ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ανοικτή γραμμή με τρόικα για να «ξεπαγώσουν» άμεσα τα ευνοϊκά μέτρα για το χρέος. Σήμερα το ερωτηματολόγιο ESM προς Αθήνα για παροχή πρόσθετων εγγυήσεων».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αμετακίνητο το ΔΝΤ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σταθερό στις θέσεις του εμφανίστηκε και χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επιμένοντας στην αναγκαιότητα περικοπής συντάξεων και αφορολόγητο».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα