ΣΥΡΙΖΑ: Προειδοποίηση Κασσελάκη στα στελέχη του κόμματός του για διαγραφές – Ραντεβού τον Οκτώβρη στο συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ: Προειδοποίηση Κασσελάκη στα στελέχη του κόμματός του για διαγραφές – Ραντεβού τον Οκτώβρη στο συνέδριο

Σε προειδοποίηση «διαγραφών» προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης στην δευτερολογία του με την οποία έκλεισε τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής για να ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες για το εισηγητικό κείμενο και τις τροπολογίες της αντιπολίτευσης πάνω στο κείμενο της εισήγησης και τις τροπολογίες της αντιπολίτευσης για τα δημοψηφίσματα (για την κεντροαριστερά και τις καταστατικές αλλαγές).

Ειδικότερα, στο σκέλος περί συλλογικότητας των οργάνων είπε «δεσμεύομαι από εδώ και πέρα ότι θα σας ταράξω στην συλλογικότητα. Ετοιμαστείτε τα όργανα να συνεδριάζουμε όλη την ώρα, και Αύγουστο αν χρειαστεί».

Αλλά, «είμαι ξεκάθαρος γιατί είναι το μόνο έντιμο πράγμα, να συμφωνήσουμε όλοι ότι μέσα στο όργανα μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αν όμως την επόμενη μέρα είστε σε μία δημόσια πλατφόρμα και αντιφάσκετε με το πνεύμα και τις αποφάσεις  του κόμματος και των οργάνων χωρίς να τηρούμε το καταστατικό που διαχωρίζει προσωπική θέση από την κομματική θέση τότε προφανώς θα πρέπει τα μέλη των οργάνων και ο πρόεδρός του να πάρουν θέση».

«Αυτό να ξέρετε» πρόσθεσε με νόημα «δεν είναι απειλή είναι κοινή λογική, αυτό είναι η τίμια και έντιμη συμφωνία που κάνουμε ο ένας προς τον άλλον για να πάμε μπροστά».

Απαντώντας στη συνέχεια στις κατηγορίες περί ρευστοποίησης σημείωσε πως «ένα από τα βήματα που συνάδουν σε αυτή την κατεύθυνση είναι να μην τροφοδοτούμε την προπαγάνδα που έχει ήδη εκτοξευθεί, με τον τρόπο που το κάνουνε, το ότι προτείνω ρευστοποίηση των οργάνων. Το αντίθετο, προτείνω μια ανοιχτή διαδικασία η οποία θα μπορέσει να αποφασίσει για όργανα και αποδοτικά όργανα».

Διευκρίνισε ότι όπως είπε και το πρωί οι αλλαγές που πρότεινε «είναι ιδέες δεν είναι προτάσεις καλά δουλεμένες, και μάλιστα είπα ότι μπορεί να αλλάξω». Ωστόσο, διεμήνυσε, «ρευστοποίηση του κόμματος δεν πρόκειται να υπάρξει, ρευστοποίηση των οργάνων δεν πρόκειται να υπάρξει».

«Θα πάρω τηλέφωνο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ»

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των προοδευτικών συγκλίσεων είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ίδιος προσωπικά θα ηγηθεί αυτής της διαδικασίας, αρχίζοντας από κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες. Είπε πως υπάρχουν δύο σημαντικές πρωτοβουλίες υπό επεξεργασία για το ιδιωτικό χρέος και για τα υπερκέρδη των τραπεζών. Για τις δύο προτάσεις «θα πάρω τηλέφωνο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όποτε είναι έτοιμες και όποια κι αν είναι αυτή η ηγεσία, να τους προσκαλέσω να συνεργαστώ μου για την επεξεργασία τους».

Αναφερόμενος στην Αυγή, είπε πως είναι χαρούμενος που αύριο θα βγει το κυριακάτικο φύλλο και κάλεσε τα μέλη του οργάνου να το αγοράσουν. Άφησε πάντως αιχμές ότι δεν είναι μέχρι στιγμής ικανοποιητική η ανταπόκριση στην έκκληση για δωρεές για τα κομματικά μέσα, καθώς όπως στο επίπεδο της ΚΕ συγκεντρώθηκαν λιγότερα από 7.000 ευρώ. «Έβαλα ένα ποσό τρεις φορές παραπάνω και είμαστε 300 άνθρωποι εδώ πέρα».

ΣΥΡΙΖΑ: Το τριήμερο 4 – 5 – 6 Οκτωβρίου το Συνέδριο

Σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία επί της εισήγησης, το κείμενο πέρασε κατά πλειοψηφία με την πλευρά της ηγεσίας να κάνει λόγο για ποσοστά 75% υπέρ με 25% και την πλευρά της αντιπολίτευσης να αναφέρει ποσοστά 60% – 40%. 

Σε ψηφοφορία μπήκαν και οι δύο τροπολογίες της αντιπολίτευσης για τα δημοψηφίσματα, οι οποίες απορρίφθηκαν, με τον Χρήστο Σπίρτζη να αναφέρει ότι έγινε καθαρό ποιοι είναι υπέρ της άμεσης δημοκρατίας «αρνούνται να ψηφίσουν αποφάσεις τόσο για τις καταστατικές αλλαγές, όσο και για την συνεργασία του κόμματος με τις προοδευτικές δυνάμεις».

πηγή: topontki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα