Κασσελάκης από Σύνταγμα: Αν τη Δευτέρα η ΝΔ φάει χαστούκι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρή αδιαμφισβήτητη αντιπολίτευση όλα θα είναι αλλιώς

Κασσελάκης από Σύνταγμα: Αν τη Δευτέρα η ΝΔ φάει χαστούκι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρή αδιαμφισβήτητη αντιπολίτευση όλα θα είναι αλλιώς

Την ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα, στην οποία το «παρών» έδωσε και ο Αλέξης Τσίπρας.

 Αν τη Δευτέρα η ΝΔ έχει φάει ένα δυνατό χαστούκι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχθεί σε ισχυρή, αδιαμφισβήτητη αξιωματική αντιπολίτευση, όλα θα είναι αλλιώς, είπε προς το κλείσιμο της ομιλίας του. «Η νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη του τόπου θα έχει ανατείλει» είπε, «και θα ανοίξει τις πόρτες της σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Από την Αριστερά της Αριστεράς μέχρι την Κεντροαριστερά και το Δημοκρατικό Κέντρο. Ακόμα και στους συντηρητικούς πολίτες που όμως δεν αντέχουν άλλο αυτή τη σαπίλα και θέλουν εντιμότητα και αξιοκρατία».

Η ομιλία κινήθηκε σε υψηλούς τόνους με αρκετές προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό και εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και με θετικές αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα. Σκληρές αιχμές επιφύλαξε και για τον Νίκο Ανδρουλάκη, αφού υπονόησε εκ νέου ότι είναι «εκβιαζόμενος» λόγω των υποκλοπών.

Αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μία σύντομη αναδρομή στην προσωπική του πορεία από την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, ευχαρίστησε του πολίτες για την συμμετοχή  και την στήριξή διαβεβαιώνοντας «είμαι διάφανος μπροστά σας. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ».  

Αναφέρθηκε στις «επιθέσεις» που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες για τα περιουσιακά του στοιχεία λέγοντας: «Δεν περίμενα ποτέ ότι σε ευρωπαϊκό κράτος θα έχει συγκροτηθεί ένας τέτοιος μηχανισμός μαύρης προπαγάνδας που να επιχειρεί να τσακίσει, να συντρίψει, να εξοντώσει τον πολιτικό του αντίπαλο. Που να προσπαθεί να φτάσει μέχρι το μεδούλι της ψυχής του άλλου και να αμφισβητήσει την εντιμότητα και την αξιοπρέπειά του. Το έζησα με τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών μου στοιχείων. Τέτοια λύσσα. Τέτοια λάσπη. Τέτοιο ψέμα. Τέτοιο στημένο παιχνίδι. Τέτοια ανοιχτή γραμμή Μαξίμου και εντεταλμένων του ΜΜΕ δεν φανταζόμουν ποτέ στη ζωή μου».

 Ακολούθως επέστρεψε τα πυρά λέγοντας: «Από ποιους, φίλες και φίλοι έγιναν αυτά; Από τον Μαχάτμα Γκάντι της ελληνικής πολιτικής; Όχι! Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Από την οικογένεια που έσκαβε να φυτέψει και έβρισκε αρχαία στο χωράφι της. Από τον άνθρωπο που σπούδασε με μέσον, μπήκε στην εθνική τράπεζα με μέσον, απέτυχε με μέσον, έπιασε το οικογενειακό έδρανο στη Βουλή και έρχεται να παρουσιαστεί ως τιμητής των ανθρώπων έχοντας 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή, αδήλωτο σπίτι, αδήλωτη off shore και δύο ολόκληρα χρόνια να παρουσιάσει πόθεν έσχες γιατί κρατάει ο ίδιος κλειστή την ηλεκτρονική πλατφόρμα!».

 
Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Δεν είμαι Ανδρουλάκης, δεν με κρατάνε από πουθενά»
Αναφερόμενος στην πλατφόρμα για το πόθεν έσχες που ακόμη δεν έχει ανοίξει, σημείωσε πως τον προκάλεσε καθώς «είναι ο πρωθυπουργός» και « με ένα τηλεφώνημα μπορεί να ανοίξει την πλατφόρμα» ώστε να καταθέσουν και οι δύο το πόθεν έσχες για το 2023. «Και τι κάνει τώρα; Δίνει τρίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων για το 2023 – και των αρχικών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα ανοίξει ούτε στις 30 Ιουνίου, αλλά τρεις μήνες μετά. Και μπορώ να ρωτήσω πλέον με ασφάλεια: Τι φοβάται; Κρύβει κάτι ή θέλει να κρατάει δέσμιο τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Και πρόσθεσε επιστρατεύοντας και αιχμές για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: 
«Κύριε Μητσοτάκη, σας τα είπαν λάθος. Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Δεν με κρατάτε από πουθενά. Γιατί κανένας δεν με κρατάει από πουθενά». 
«Ο στόχος τους δεν είναι να δείξουν ότι είναι εκείνοι καθαροί», τόνισε «γιατί ο κόσμος ξέρει ότι δεν είναι» αλλά «να δείξουν ότι ‘όλοι το ίδιο είναι’. Ε, όχι λοιπόν. Δεν είμαστε όλοι λαμόγια. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Και ακόμα, κάνοντας συγκρίσεις με τον πρωθυπουργό κάλεσε τους ψηφοφόρους να διαλέξουν μεταξύ αναλγησίας και ενσυναίσθησης, αν θέλει «το βρόμικο σύστημα ή έναν άνθρωπο που στέκεται μόνος του όρθιος απέναντι στο βρόμικο σύστημα. Στηρίξτε αυτόν που στέκεται κόντρα σε αυτούς που ρημάζουν τις ζωές σας, αν θέλετε να αντέξει. Στηρίξτε με, αν θέλετε να αντέξω».

 
Για Τέμπη: «Το εθνικό έγκλημα θα διαλευκανθεί»
Σε ό,τι αφορά το δυστύχημα των Τεμπών εξαπέλυσε κατηγορίες για συγκάλυψη και προσπάθεια  να δημιουργηθεί κλίμα στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται αποκλειστικά για ανθρώπινο λάθος. Έθεσε εκ νέου τα ερωτήματα για το «μπάζωμα» και την «μονταζιέρα»: «Ποιος έχει τη δύναμη σε αυτήν τη χώρα να παραγγείλει τέτοιο μοντάρισμα; Θέλουμε να ξέρουμε ποιος! Ποιος έχει τη δύναμη σε αυτήν τη χώρα να παραγγείλει τέτοιο μπάζωμα; Θέλουμε να ξέρουμε ποιος! Ποιος έχει τη δύναμη σε αυτήν τη χώρα να καλύψει τα πάντα, ώστε τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά τζάκια της χώρας να μείνουν ανέγγιχτα;». Μίλησε για «εθνικό έγκλημα των Τεμπών» και διαβεβαίωσε πως «δε θα μείνει ανεξιχνίαστο. Είναι δέσμευση».

Σε σχέση με την ακρίβεια σημείωσε πως «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έφτασαν να έχουν το πιο άδειο πορτοφόλι στην Ε.Ε. μετά τη Βουλγαρία» και πως αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία της Eurostat. «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έφτασαν να πληρώνουν τους περισσότερους έμμεσους φόρους στην Ε.Ε. μετά τη Σουηδία των τριπλάσιων μισθών», είπε. «Αυτό δεν είναι ούτε παγκόσμια ακρίβεια, ούτε ευρωπαϊκή. Αυτό είναι μια κυβέρνηση που έχει αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θ’ αφήσει: Διαλέγει τους κερδοσκόπους, αφήνει τον ελληνικό λαό πίσω».

 
«Προτάσεις με τη σφραγίδα του ΓΛΚ»
Απέναντι σε όλα αυτά, έβαλε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως είπε ανέλαβε δράση κι «έφτιαξε ένα πρόγραμμα για την ακρίβεια το οποίο κοστολογήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους στα 2,7 δισ., ενώ προβλέπει έσοδα 3,2 δις». Εχουμε, είπε, την επίσημη σφραγίδα να προχωρήσουμε σε:

–0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας.

–Ανώτατο κέρδος 5% στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες ετοιμάζονται τώρα, τον Ιούνιο, για αύξηση έως 70%, επειδή -το είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός λες και είναι τρολ- «δε φύσηξε αρκετά τον Μάιο».

–Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ.

–Δημιουργία «Τειρεσία» για όσες εταιρείες αισχροκερδούν.

Αναφέρθηκε και στις φορολογικές του προτάσεις που «οδηγούν σε μία θετική αναδιανομή του πλούτου: Με φοροελαφρύνσεις για το 99% των φυσικών προσώπων. Με μείωση φόρου για το 97% των επιχειρήσεων. Με κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του οριζόντιου μέτρου που εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες με το τεκμαρτό εισόδημα».

Υποσχέθηκε επίσης, επαναφορά της 13ης σύνταξης. 
«Πήγε να επιθεωρήσει τις Belharra για να κερδίσει καμιά ψήφο από την ακροδεξιά»
Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Γαλλία και στα ναυπηγεία στο Λοριάν ο Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε πυρ.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «πήγε να επιθεωρήσει τις Belharra, για να ‘πουλήσει’ στο κομματικό του ακροατήριο τις Belharra που αγόρασε με χρήματα του ελληνικού λαού. Να τις δείξει μετά τις υποκλίσεις στον Ερντογάν, τον περίπατο του Ράμα, την αμηχανία απέναντι στις προκλήσεις του VMRO. Μπας και κερδίσει πίσω καμιά ψήφο από την ακροδεξιά».

«Το έχω ξεκαθαρίσει» υπογράμμισε «ότι η σύγχρονη πατριωτική Αριστερά θέλει μία Ελλάδα που να είναι ισχυρή αμυντικά, διότι αυτό επιβάλλουν οι διεθνείς συγκυρίες. Όμως αν έχει χρήματα για τις belharra, δεν μπορείς να ρωτάς “πού θα βρείτε τα λεφτά” όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σου ανακοινώνει ότι επαρκούν τα χρήματα για το κοινωνικό πρόγραμμα που εξαγγέλλει».

«Τελευταία ευκαιρία να μπει τέλος στην αλαζονεία»
Μιλώντας για την σημασία των ευρωεκλογών, σημείωσε πως δεν αποτελούν μια «επίσημη δημοσκόπηση για τη δύναμη των κομμάτων» , αντιθέτως, στην Ε.Ε. «αποφασίζεται το μεγάλο κομμάτι του κοινού μας μέλλοντος». Διεκδικούμε, είπε «μια Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία το Ευρωκοινοβούλιο, ο μοναδικός δημοκρατικά εκλεγμένος θεσμός της, θα διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων. Διεκδικούμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση με στρατηγική αυτονομία, με ευρωομόλογα, με συγκροτημένη και ισχυρή ευρωπαϊκή άμυνα».

Αναφέρθηκε ωστόσο και στην κρισιμότητα αυτών των ευρωεκλογών για το εσωτερικό: «Την Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία. Για τα επόμενα τρία χρόνια δεν υπάρχουν εκλογές. Το μήνυμα ‘αλαζονεία τέλος’ το στέλνουμε την Κυριακή. Μετά, το ταχυδρομείο κλείνει για τρία χρόνια. Είναι η τελευταία ευκαιρία να πούμε στον κ. Μητσοτάκη: Κοίτα λίγο κάτω, είμαστε κι εμείς εδώ. Ζει και ο ελληνικός λαός εδώ. Δεν ζεις μόνο εσύ, οι φίλοι σου και το κόμμα σου, το πιο πτωχευμένο – ζάπλουτο κόμμα της Ευρώπης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ. Το κόμμα που χρωστάει μισό δισ. στις τράπεζες με αδιαφανείς όρους, διεξάγει την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη. Οι εκλογές στην Ελλάδα γίνονται με μαύρες σακούλες και μαύρα ταμεία».

 
«Από την Αριστερά ως την Κεντροαριστερά και το δημοκρατικό Κέντρο»
Σε ό,τι αφορά την ανάγκη να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Αν τη Δευτέρα η ΝΔ έχει φάει μόνο ένα εκλογικό χαστούκι από όσα δίνει στους πολίτες καθημερινά, όλα θα είναι αλλιώς. Αν τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχθεί σε αδιαμφισβήτητη, ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου, όλα θα είναι αλλιώς. Η νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη του τόπου θα έχει ανατείλει. Και θα ανοίξει τις πόρτες της σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Από την Αριστερά της Αριστεράς μέχρι την Κεντροαριστερά και το Δημοκρατικό Κέντρο. Ακόμα και στους συντηρητικούς πολίτες που όμως δεν αντέχουν άλλο αυτή τη σαπίλα και θέλουν εντιμότητα και αξιοκρατία».

Καλώντας τους ψηφοφόρους να μην επιλέξουν την αποχή σημείωσε: « Η κυβέρνηση θέλει να πείτε “όλοι ίδιοι είναι”», να μην ψηφίσετε κανέναν και να κυβερνάει εκείνη. Με ακόμα μεγαλύτερη αλαζονεία. Μόνο η ψήφος την Κυριακή στέλνει το μήνυμα. Γι’ αυτό είναι η ώρα να δώσουμε μισή ώρα από την Κυριακή μας στην κάλπη. Να ζητήσουμε από τον φίλο, τον συνάδελφο, τον συμφοιτητή, τον γείτονα να το κάνει κι αυτός» γιατί «χωρίς εμάς δεν αλλάζει τίποτα» κατέληξε. 
Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στην πλατεία Συντάγματος με το μετρό και χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους ενώ περπατούσε προς το βήμα μαζί με τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από πλήθος κόσμου, μόλις προσήλθε στην πλατεία Συντάγματος.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα