Πέτρος Κόκκαλης: Έχω στο μυαλό μου ένα πράσινο κόμμα - Αυταρχικός ο Κασσέλακης, έχω μιλήσει με Τσίπρα

Πέτρος Κόκκαλης: Έχω στο μυαλό μου ένα πράσινο κόμμα - Αυταρχικός ο Κασσέλακης, έχω μιλήσει με Τσίπρα

«Βλέπω ένα πολιτικό κενό στα αριστερά της ΝΔ. Εκεί πρέπει να επανατοποθετηθούν οι βάσεις, μετά από τις Ευρωεκλογές», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Πέτρος Κόκκαλης λίγο μετά την αποχώρησή του από την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Ένα πράσινο κόμμα είναι οπωσδήποτε κάτι που έχω στο μυαλό μου» παραδέχθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης.

«Οπωσδήποτε είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου (σ.σ. ένα Πράσινο κόμμα). Αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι όπως όλοι στο χώρο που είναι γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από την προοδευτική συμμαχία προσπαθούν να βρουν ποιος είναι ο χώρος που τους χωράει, που τους εκφράζει, είναι ποια είναι η απάντηση απέναντι στην κυριαρχία της Δεξιάς που είδαμε με το αποτέλεσμα των εκλογών», ανέφερε.

«Ελπίζω και γω να μπορέσω να συνεισφέρω στη δημιουργία ενός αυτόνομου ξεκάθαρου πολιτικού πόλου έκφρασης αυτής της συγκεκριμένης κατεύθυνσης», συμπλήρωσε. 

«Έχω μιλήσει με Τσίπρα»
«Βεβαίως έχω μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας καταλαβαίνει αυτό το αφήγημα, είναι κάτι που το έχει αναγνωρίσει», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν του ζήτησε να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ για να παλέψει από μέσα τόνισε: «Όχι, δεν ήταν αυτή η κουβέντα που κάναμε. Και ξέρετε κάτι; Εγώ θεωρώ ότι εξακολουθώ να βρίσκομαι σε αυτό το χώρο. Τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

«Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορώ να λειτουργήσω για το λόγο για τον οποίο είχα την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσω να επιτελώ την αποστολή για την ενίσχυση της κλιματικής δράσης και της επίτευξης των στόχων των Ηνωμένων Εθνών», είπε αρχικά ο Πέτρος Κόκκαλης στην ΕΡΤ.

«Η ηγεσία και η ηγετική θέση δεν είναι στο δικό μου μυαλό και στη δικιά μου πολιτική κουλτούρα κάτι το οποίο κάποιος αποφασίζει για τον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί ή θέλει να κάνει. Εγώ υπηρετώ αυτή την υπόθεση της κλιματικής πολιτικής αν θέλετε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Γιατί πιστεύω ότι έχουμε την ευθύνη να το κάνουμε όσοι καταλαβαίνουμε τι γίνετε. Έχουμε την ευθύνη απέναντι στους συνανθρώπους μας και απέναντι στη συνείδησή μας. Έχω και άλλα πράγματα τα οποία μπορώ να κάνω. Όμως, κάνω αυτό τα τελευταία αρκετά χρόνια ως αιρετός στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως αιρετός στην Ευρωβουλή και θα συνεχίσω να το κάνω και στο μέλλον», ανέφερε σε σχέση με το νέο κόμμα.

 
Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής τόνισε πως υπάρχει πολιτικό κενό και υπογράμμισε πως χρειάζεται αναδιάταξη στο χώρο αριστερά της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πέτρος Κόκκαλης, περιγράφοντας τον νέο φορέα τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει αυτόνομα και ξεκάθαρα εκείνη η πολιτική φωνή που θα βάζει πρώτα από όλα τον άνθρωπο μέσα από την κλιματική αλλαγή».

«Στη νέα διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν χωρά η έννοια «κλιματική κρίση» Ήταν προσβλητικές οι αναφορές περί «5ης Φάλαγγας» […] Θεωρώ το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ συγγενείς χώρους».

 
Κατηγόρησε επίσης τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για αυταρχική συμπεριφορά ωστόσο επεσήμανε ότι θα ήθελε να κρατήσει δυνάμεις το κόμμα.

«Η άποψή μου για το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ είναι αντιδιαμετρικά αντίθεση με αυτήν του κ. Κασσελάκη», πρόσθεσε.

«Η «Ομπρέλα» έχει τη δική της πορεία, αυτό για το οποίο μιλώ εγώ είναι κάτι πιο σύγχρονο», ανέφερε απαντώντας σε ερώτημα αν θα μπορούσε η ομάδα του κ. Τσακαλώτου να ενσωματωθεί στο νέο πολιτικό σχηματισμό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα