Εκλογές 2023: Αυτή θα είναι η νέα κυβέρνηση – Οι υπουργοί που έχει διαλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκλογές 2023: Αυτή θα είναι η νέα κυβέρνηση – Οι υπουργοί που έχει διαλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και καιρό έχει στο μυαλό του το βασικό οργανόγραμμα για την επόμενη μέρα το οποίο το έχει συζητήσει τόσο με τους συνεργάτες του όσο και με τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους.

Βέβαια πολλά μπορούν να αλλάξουν γιατί και καραμπόλες γίνονται και εκπλήξεις έχουμε αλλά μέχρι τώρα η γάτα σας παρουσιάζει κάποια ονόματα τα οποία είτε έχουν κλειδώσει είτε είναι πολύ κοντά να αναλάβουν σημαντικές θέσεις στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Τρεις, μαθαίνω θα είναι οι υπουργοί επικρατείας, ο Άκης Σκέρτσος, ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Μάκης Βορίδης που θα έχει υπό την εποπτεία του και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και θα βρίσκεται στο γραφείου του Παναγιώτη Πικραμμένου.

Νέος τσάρος της οικονομίας θα είναι ο Κωστής Χατζηδάκης με αναπληρωτή το Νίκο Παπαθανάση με αρμοδιότητες που θα πάρει από το υπουργείο Ανάπτυξης και με υφυπουργούς τους Βασίλη Σπανάκη και Παναγιώτη Τσακλόγλου. Υφυπουργός για τη φορολογική πολιτική μαθαίνω θα είναι ο Χάρης Θεοχάρης. Στο υπουργείο Ενέργειας αναμένεται να πάρει θέση ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετακομίζει στο Υπουργείο Εργασίας ενώ το όνομα του Χρήστου Σταϊκούρα ακούγεται για το Υπουργείο Υποδομών. Στο Εσωτερικών όλα δείχνουν πως θα βρίσκεται η Νίκη Κεραμέως με αναπληρωτή τον Θόδωρο Λιβάνιο ενώ στο Εξωτερικών έχει κλειδώσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης με υφυπουργό την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Ο Νίκος Δένδιας μετακομίζει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με υφυπουργό τον Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος πάντως δεν θα εκπλαγώ αν κάποια στιγμή μετακομίσει στις Βρυξέλλες. Την κατάσταση στην Υγεία θα προσπαθήσει να βελτιώσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επανέρχεται στο κυβερνητικό σχήμα, με αναπληρώτρια υπουργό την Ειρήνη Αγαπηδάκη και υφυπουργό τον Μάριο Θεμιστοκλέους, ενώ για το Προστασίας του Πολίτη ακούγεται έντονα το όνομα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Για το Παιδείας έχει «κλειδώσει» ο Κυριάκος Πιερρακάκης με υφυπουργό τη Δόμνα Μιχαηλίδου ενώ Υπουργός στο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα είναι πλέον ο Δημήτρης Καιρίδης. Η Σοφία Ζαχαράκη θα αναλάβει το νέο υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής ενώ στο Ανάπτυξης υπουργός θα είναι ο Κώστας Σκρέκας με υφυπουργό τον Κωσταντίνο Κυρανάκη.

Στο Ψηφιακής Πολιτικής τη θέση του Κυριάκου Πιερρακάκη θα πάρει ο μέχρι σήμερα Δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου με υφυπουργό τον Χρήστο Δήμα. Ο Βασίλης Κικίλιας μαθαίνω πως θα αναλάβει υπουργός στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ενώ το Αθλητισμού που πηγαίνει πλέον στο Υπουργείο Παιδείας θα το αναλάβει ο Γιάννης Οικονόμου ως αναπληρωτής υπουργός.

Στο Δικαιοσύνης υπουργός θα είναι ο Γιώργος Φλωρίδης, στο Αγροτικής Ανάπτυξης μετακομίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης, στο Ναυτιλίας ακούγεται ο Νότης Μηταράκης ενώ Υπουργός Τουρισμού αναλαμβάνει η Όλγα Κεφαλογιάννη με υφυπουργό την Έλενα Ράπτη. Τέλος κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει  ο Παύλος Μαρινάκης.

.newsbomb.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα