Εκλογές 2023: Αυτοδυναμία ή τρίτες κάλπες το δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκλογές 2023: Αυτοδυναμία ή τρίτες κάλπες το δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το δίλημμα της αυτοδυναμίας της ΝΔ ειδάλλως τρίτες κάλπες μέσα στον Αύγουστο έθεσε χθες σε συνέντευξη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ίδια στιγμή, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει με τους Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ο ένας στον άλλον.
Αυτοδυναμία της ΝΔ ως προϋπόθεση των μεγάλων αλλαγών ή εκλογές τον Αύγουστο, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως δεν υπάρχει άλλο σενάριο.

«Εμείς ζητούμε ισχυρή αυτοδυναμία για σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να υλοποιεί τις μεγάλες αλλαγές. Δεν κλείσαμε εμείς την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι και 149 βουλευτές να έχετε, εγώ δεν θα συμπράξω. Θυμίζω στους πολίτες ότι ψηφίζουμε για κυβέρνηση κα όχι για αντιπολίτευση. Επειδή έχω αποκλείσει κατηγορηματικά σύμπραξη με κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της ΝΔ ένα τέτοιο σενάριο νομοτελειακά θα μας οδηγούσε εκλογές τον Αύγουστο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως στις 25 Ιουνίου αναμετρώνται δυο κυβερνητικές προτάσεις καλώντας τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν το ΣΥΡΙΖΑ και να ακυρώσουν το σχέδιο Μητσοτάκη να έχει απέναντί του μια πολυκερματισμένη αντιπολίτευση.

«Σας καλούμε λοιπόν όλες και όλους παρά τις επιφυλάξεις που μπορεί να έχετε μαζί μας να ενώσετε στις 25 του Ιούνη τη δύναμη και τη φωνή σας στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ για να αποτρέψουμε την κοινωνική λεηλασία», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρώτος στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρχει αξιόπιστη προοδευτική εναλλακτική, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Μαρούσι

«Το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να γίνει αυτή η αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση, ώστε να έχει έναν πραγματικό αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Τώρα πάμε για τα επόμενα με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, τη μόνη γνήσια, λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος σημείωσε πως, «στις εκλογές θυμούνται όλοι τον ελληνικό λαό, εμείς εδώ και 4 χρόνια πηγαίνουμε από πόρτα σε πόρτα για να μιλήσουμε με τους Έλληνες».

Ολοταχώς για debate
Πέμπτη 15 Ιουνίου και ώρα 21.00 το βράδυ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί το debate των 5 πολιτικών αρχηγών, των οποίων τα κόμματα μπήκαν στη βουλή στις εκλογές του Μαΐου.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος θα απαντήσουν στις ερωτήσεις 6 δημοσιογράφων, σε 8 θεματικές ενώ αυτήν τη φορά προβλέπεται και κύκλος ελεύθερων ερωτήσεων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα