Τσίπρας: Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης θέλουν πολλά μικρά κόμματα αδύναμα και όχι ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης θέλουν πολλά μικρά κόμματα αδύναμα και όχι ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ

Με το μήνυμα ότι δεν εγκαταλείπει τη μάχη σε αυτή την τελική και κρίσιμη κάλπη, ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στη Νίκαια, πρώτο σταθμό της νέας προεκλογικής εκστρατείας του εν όψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι αυτό είναι μήνυμα και προς τα κέντρα εξουσίας που όπως είπε θέλουν να επαναφέρουν τον «συστημικό δικομματισμό», βολή για το ΠΑΣΟΚ, με… το καλησπέρα.

Ανέδειξε τον ιδιαίτερο συμβολισμό της Νίκαιας ως αφετηρία αυτής της μάχης λέγοντας πως δεν είναι τυχαίο που ξεκινά πάλι «από την Κοκκινιά, των εργατικών αγώνων, της εθνικής αντίστασης, των προσφύγων, του μπλόκου» από εκεί που η Αριστερά έχει τις ρίζες της.  

Διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη «γιατί χαμένες μάχες δεν υπάρχουν», από την άλλη άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν χαμένες ψήφοι, λέγοντας ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θέλουν πολλά μικρά κόμματα αδύναμα απέναντί «και όχι έναν ισχυρό αντίπαλο που τους κοιτάει στα μάτια» και να μπορεί να αποτρέψει το σχέδιο κοινωνικής λεηλασίας.

Απευθυνόμενος σε όσους αναρωτιούνται γιατί να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ αφού είναι δύσκολη η ανατροπή του αποτελέσματος και σκέφτονται να ψηφίσουν μικρά κόμματα, απάντησε πως «αυτό ακριβώς επιθυμεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης για να είναι ανενόχλητοι».

Απευθύνθηκε στους δημοκρατικούς πολίτες, «που δεν επέλεξαν και δεν θα επιλέξουν τη ΝΔ», σε όσους καταλαβαίνουν «πόσο δυσμενές θα είναι για τη χώρα, για τη κοινωνία, για τη δημοκρατία, στη τελική και κρίσιμη κάλπη που θα κρίνει τη ζωή μας για τα επόμενα 4 χρόνια, να καταγραφεί παρόμοιο αποτέλεσμα με αυτό της 21ης Μαΐου».

Κάλεσε λοιπόν σε συστράτευση τους προοδευτικούς πολίτες, αυτούς που απογοητεύτηκαν από τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνους που απείχαν θεωρώντας ότι όλοι ίδιοι είναι, αλλά και εκείνους που επέλεξαν μικρότερα κόμματα καλώντας τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη μάχη που ταύτισε με τις ανάγκες των πολιτών και το συμφέρον της χώρας.

«Ψηφίζουμε για τη ζωή μας, όχι για το κόμμα μας» είπε προς το κλείσιμο της ομιλίας του γιατί «μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τη προοπτική μιας ανεξέλεγκτης και αλαζονικής Δεξιάς διακυβέρνησης» και «την επιβολή ενός προγράμματος, που θα κοστίσει πανάκριβα στο λαό και τη χώρα».

«Καμιά ψήφος χαμένη, καμιά ψήφος χωρίς στόχο, καμιά ψήφος που να μην υπολογίζει αυτό που έρχεται», σημείωσε παραπέμποντας στη λογική περί «χαμένης ψήφου» στα μικρότερα κόμματα.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα