Οι δύο γυναίκες που επέμεναν να μην παραιτηθεί ο Τσίπρας και η κίνηση Ανδρουλάκη που δεν άρεσε

Οι δύο γυναίκες που επέμεναν να μην παραιτηθεί ο Τσίπρας και η κίνηση Ανδρουλάκη που δεν άρεσε

Να πάμε όμως και στην αξιωματική αντιπολίτευση και να σας αποκαλύψω ορισμένα γεγονότα που έγινε το βράδυ της περασμένης Κυριακής μετά την βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Στον 7ο όροφο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος και αποφασισμένος να μην παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος. Και αυτό που μου είπε άνθρωπος που ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις, είναι ότι παραιτήθηκε, αλλά έπεσαν όλοι επάνω να τον φάνε. Μου είπαν όμως ότι δυο πρόσωπα διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο να μην παραιτηθεί και να το σκεφθεί δεύτερη φορά και τουλάχιστον προς το παρόν κέρδισαν τη μάχη και θα φανεί στο μέλλον τι θα γίνει. Η αδελφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ζανέτ Τσίπρα και η σύντροφός του Μπέττυ Μπαζιάνα ήταν αυτές που επέμεναν με ένταση να μην παραιτηθεί.

Κόμμα υπό επιτροπεία
Στη σκιά της πανωλεθρίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποφασίστηκαν κάποιες κινήσεις που ελπίζουν να του δώσουν μια διαφορετική εικόνα στα ΜΜΕ. Ποιες είναι αυτές; Θα υπάρξει μια Οργανωτική Επιτροπή εκλογικού αγώνα που θα βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές οργανώσεις. Θα χρεωθούν εκλογικές περιφέρειες με στόχο την επαναπροσέγγιση των ψηφοφόρων που έκαναν άλλη επιλογή στις πρόσφατες εκλογές. Σε αυτή την Εκλογική επιτροπή που θα αποτελείται από νεότερα στελέχη που θα πλαισιώνουν τον πρόεδρο και θα πρωταγωνιστούν στις δράσεις του κόμματος.

Με χαρτάκι οι εμφανίσεις στα ΜΜΕ
Για να γλιτώσει τις παραφωνίες και τις γκάφες, κρίθηκε αναγκαίο να αποφασίζει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ποια θα εμφανίζονται στα ΜΜΕ. Στην λίστα λοιπόν του κόμματος υπάρχουν τα εξής ονόματα όπως έμαθα και ήδη υπάρχει γκρίνια παρασκηνιακή: Έφη Αχτσιόγλου, Όλγα Γεροβασίλη, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης και Νίκος Φαραντούρης, αλλά και πρόσωπα που δεν ήταν υποψήφιοι, όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Πού είναι η Πόπη
Πολύ μεγάλη συζήτηση έγινε για την Πόπη Τσαπανίδου εάν θα μείνει ή εάν θα φύγει. Έμαθα ότι να φύγει δεν υπάρχει περίπτωση, αλλά όπως ανέφερα πιο πάνω θα υπάρχει μια μεγάλη ομάδα που θα εμφανίζεται στα ΜΜΕ και ως εκ τούτου ο ρόλος της θα είναι περιορισμένος. Η ίδια λέγεται και το επιβεβαίωσα, έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Κυριακής, αλλά ο ίδιος της είπε πως δεν υπάρχει θέμα και δεν ήταν αυτή το πρόβλημα. Ως εκ τούτου ένας μήνας έμεινε και μένει εκπρόσωπος.

Η έκπληξη και η μουρμούρα
Και επειδή συζητάμε για κινήσεις Συριζαίων, έμαθα κάτι που με εξέπληξε και αφορά την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ιωάννη Σαρμά. Σε αυτήν βρίσκεται και άνθρωπος του Γιάννη Δραγασάκη, με παρουσία στην κυβέρνηση Τσίπρα και στέλεχος του ευρύτερου οικονομικού επιτελείου. Ποιος; Ο πρώην υφυπουργός Δημήτρης Λιάκος που θα είναι σύμβουλος επί των οικονομικών. Ορισμένοι Συριζαίοι όταν το έμαθαν, γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει ευρέως και το γνωρίζουν ελάχιστοι, εξεπλάγην και άλλοι μουρμούσισαν, καθώς συνομιλεί και με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά έχει και σχέση με το ΕΝΑ, το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών, το thin tank του Γ. Δραγασάκη.

Γκρίνια για τον Καστανίδη
Η επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης προκειμένου, όπως αναφέρεται από τη Χαριλάου Τρικούπη, να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, προκαλεί ήδη μεγάλη γκρίνια στο εσωτερικό του κόμματος. Και αυτό διότι έτσι χάνει την έδρα ο Χάρης Καστανίδης στην Α’ Θεσσαλονίκης και θα είναι πρώτος επιλαχών και λόγω της επιλογής αυτής, στο Ηράκλειο Κρήτης, εκτός της νεοεκλεγμένης κυρίας Βατσινά που εξελέγη στην πρώτη θέση, στο Κοινοβούλιο εισέρχεται και πάλι ο Φραγκίσκος Παρασύρης, ενώ στο νότιο τομέα την έδρα καταλαμβάνει ο Παύλος Χρηστίδης. Αυτό που έμαθα είναι ότι ο πολύπειρος Χ. Καστανίδης είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος διότι δεν έγινε καμία σχετική συζήτηση με τον Ν. Ανδρουλάκη και αυτό ως γεγονός έχει ενοχλήσει πολλούς που άρχισαν τα πικρόχολα σχόλια: «Έφυγε ο Χάρης και ήρθε η Μιλένα Αποστολάκη που θέλει και συγκυβέρνηση με τη ΝΔ»

.newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα