ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης στήριξη στο πρόσωπο του Τσίπρα στην ΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης στήριξη στο πρόσωπο του Τσίπρα στην ΚΕ

Έντονες είναι οι διεργασίες στο μέτωπο της Κουμουνδούρου, η οποία προσπαθεί να χαράξει τη νέα στρατηγική μετά τη συντριπτική ήττα της 21ης Μαΐου.
«Λήξη» στο πένθος

Ο Αλέξης Τσίπρας με εμφανή τη συναισθηματική φόρτιση στο πρόσωπό του, έτυχε ένθερμης και εμψυχωτικής υποδοχής από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Το συγκινησιακό φορτίο μεγάλωσε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με το παρατεταμένο και ρυθμικό χειροκρότημα των στελεχών του κόμματος.

Εν μέσω σεναρίων διαδοχής του στην ηγεσία, η ΚΕ με τις επευφημίες στο πρόσωπό του τον σήκωσε δυο φορές από τη θέση του και εκείνος ανταποκρίθηκε σηκώνοντας την γροθιά του ανάμεσα στους συντρόφους του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κήρυξε λήξη στο πένθος της συντριπτικής ήττας και ανέλαβε αποκλειστικά την ευθύνη επιχειρώντας να τελειώσει τον κύκλο της εσωστρέφειας.

«Αναλαμβάνω αποκλειστικά την ευθύνη. Σε αυτόν τον αγώνα δε θα πάμε για να χάσουμε, δε θα πάμε για να κρατήσουμε τις θέσεις μας. Για να έχουμε μια ισχυρή αντιπολίτευση. Θα πάμε για να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά».

Το κλίμα είχε βαρύνει επικίνδυνα και εξαιτίας του οργίου φημών περί παραίτησης της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Πόπης Τσαπανίδου.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην ιστορική, όπως τη χαρακτήρισε, συνεδρίαση της ΚΕ έχοντας μαζί του την Πόπη Τσαπανίδου, μετά από τρεις ημέρες ηχηρής αφωνίας στα μέσα ενημέρωσης.

«Είδα πολλά amber alert, για την ακρίβεια είδα silver alert. Ελάτε ρε παιδιά, silver alert; Ένιωσα κάπως περίεργα στο silver alert», σχολίασε η ίδια.

Τις φήμες περί παραίτησής της έκλεισε η ίδια σήμερα λέγοντας ότι στο εξαιρετικά βαρύ κλίμα που επικρατούσε στον 6ο όροφο της Κουμουνδούρου την βραδιά των εκλογών, επέλεξε να κρατήσει μια στάση ευθύνης απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

«Αμέσως μετά το αποτέλεσμα και στην πρώτη συνάντηση που κάναμε για να δούμε τι συνέβη, έθεσα εαυτό στη διάθεση του προέδρου, όπως θα έκανε στη θέση μου κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και αντιλαμβάνεται ότι μερίδιο της ευθύνης φέρνει και ο ίδιος».

Μάλιστα, άφησε και μια αιχμή λέγοντας ότι εκείνη δεν είναι κολλημένη με καρέκλες.

«Κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά, όποιοι είναι καλοπροαίρετοι τουλάχιστον και δεν είναι δεμένοι σε καμιά καρέκλα, λένε παιδιά εδώ είμαι αν νομίζετε ότι…».

Ζήτησε σοβαρότητα

«Οφείλουμε να αλλάξουμε δραστικά ριζικά άμεσα δεν είναι ζήτημα πολιτικής κατεύθυνσης. Ούτε προς το κέντρο ούτε προς τα αριστερά να αλλάξουμε. Αλλά προς τη σοβαρότητα την υπευθυνότητα τη συλλογικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Κι ενώ ο ίδιος από το βήμα της ΚΕ καλούσε τα στελέχη του κόμματος να επιδείξουν σοβαρότητα κόντρα στην αμετροέπεια των τελευταίων 24ωρων, ο Δημήτρης Βίτσας έδωσε εκ νέου τροφή για αρνητικά σχόλια λέγοντας ότι στις αιτίες που οι πολίτες δεν επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ ήταν και το locdown.

«Δεν μετρήσαμε την επίδραση στην ψυχολογία της κοινωνίας, στην πολιτική κατάσταση της κοινωνίας του εγκλεισμού, οπότε η λέξη σταθερότητα περνούσε πολύ πιο εύκολα».

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος προχθές δήλωσε ότι έβλεπε τη μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ, χθες είδε και ότι κάποιοι στην πρώτη σειρά της ΚΕ δε σηκώθηκαν να χειροκροτήσουν.

«Καλά δεν ντρέπονται κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στρογγυλοκαθισμένα στις πρώτες σειρές, να αρνούνται στην ουσία να χειροκροτήσουν τον Αλέξη Τσίπρα; Πιστεύουν ότι θα βρίσκονταν εκεί αν δεν ήταν ο ίδιος στην κορυφή;».

Στις δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη, για το σύνδρομο της Στοκχόλμης των ψηφοφόρων που ψήφισαν τη ΝΔ, απάντησε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Ο λαός δεν έχει το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Το θέμα είναι μην το έχουμε κι εμείς. Μην πυροβολάμε τα πόδια μας».

«Σαν αρχηγός είναι το λογικό και το πιο έντιμο να παίρνει την ευθύνη. Υπάρχει μια αποτυχία. Δεν μπορεί να δώσει την ευθύνη σε κάποιον άλλο», σημείωσε ο Μιθριδάτης Χατζηχατζόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές και στα άτυπα όργανα που τον πλαισιώνουν και στα πρόσωπα που θα τρέξουν τη νέα καμπάνια και θα χαράξουν τη νέα προεκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τη νέα προεκλογική εκστρατεία, αναμένεται να τρέχουν οι:

– Νίκος Φαραντούρης,

– Ευάγγελος Αποστολάκης,

– Διονύσης Τεμπονέρας,

– Διάνα Βουτυράκου,

– Έφη Αχτσιόγλου,

– Αλέξης Χαρίτσης,

– Νάσος Ηλιόπουλος,

– Ευκλείδης Τσακαλώτος,

– Κώστας Ζαχαριάδης,

– Όλγα Γεροβασίλη,

– Πόπη Τσαπανίδου.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα