Μητσοτάκης: Περήφανος που αθετήσαμε την υπόσχεσή μας

Μητσοτάκης: Περήφανος που αθετήσαμε την υπόσχεσή μας

Για ακόμα μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και στην κατασκευή του φράχτη στον Έβρο μέσα από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου που κάνει μέσω ανάρτησης στο Facebook.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει πως «ενώ είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό με ρυθμό διπλάσιο της ανάπτυξης, τελικά τον αυξήσαμε με τριπλάσιο ρυθμό. Είναι μια από τις ελάχιστες φορές που είμαι περήφανος που αθετήσαμε την υπόσχεσή μας».

Αύξηση των μέτρων αναχαίτισης των μεταναστευτικών ροών

Συνεχίζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει στην ανάρτησή του ότι «στις προτεραιότητες μας ήταν και θα είναι η ασφάλεια της χώρας. Ήταν μεγάλη επιτυχία της ΕΥΠ σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. να εντοπίσει εγκαίρως το τρομοκρατικό δίκτυο που προετοίμαζε επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο – συναγωγή της Αθήνας. Ασφάλεια όμως σημαίνει και θωράκιση των συνόρων. Αυτήν την πολιτική αποτυπώνει ο φράχτης του Έβρου κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου που αποτελεί και ανατολικό ευρωπαϊκό σύνορο».

Ο πρωθυπουργός συμπληρώνει ότι «ο φράχτης με τη σύμβαση που υπεγράφη την Παρασκευή, θα επεκταθεί κατά 35 χιλιόμετρα φθάνοντας συνολικά τα 140 χιλιόμετρα. Με αυτόνομα συστήματα επιτήρησης και με νέα φυλάκια και του Στρατού και της Αστυνομίας. Και με ακόμα περισσότερους συνοριοφύλακες, οι οποίοι θα αυξηθούν κατά 250, η πλειονότητα των οποίων θα είναι από την περιοχή του Έβρου».

Τονίζει, δηκτικά, δε, ότι «ένας από τους λόγους που καταφέραμε τα τελευταία χρόνια να αποτρέψουμε σε παραπάνω από 250.000 παράνομους μετανάστες να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος ήταν ο φράχτης -όλοι θυμόμαστε τις σκηνές στη μεθόριο το 2020. Αυτό το ακριβό αλλά απαραίτητο έργο, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει να μην το χρηματοδοτεί η ΕΕ, όπως υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε, αλλά να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Αφήνω στην κρίση σας το πώς κάποιοι μετατρέπουν μια εθνική ανάγκη σε εθνική εξαίρεση».

Από τη Δευτέρα σε ισχύ το πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι από τη Δευτέρα «νέοι και νέα ζευγάρια από 25 έως 39 ετών θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στις τράπεζες για άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο ώστε να αγοράσουν τη δική τους κατοικία. Χάρη στην επιδότηση του κράτους το κόστος εξυπηρέτησης του δανείου θα είναι χαμηλότερο από το ενοίκιο που θα πλήρωναν. Το δάνειο για τρίτεκνους και πολύτεκνους (αλλά και όσους γίνουν τρίτεκνοι και μετά πολύτεκνοι κατά τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου τους) θα είναι εντελώς άτοκο. Ενώ για τους υπόλοιπους δικαιούχους θα είναι μόλις στο ¼ του εμπορικού επιτοκίου».

Διπλασιάσαμε τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Επίσης, αναφέρει ότι «οι αιτήσεις για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία φέτος ήταν περισσότερες από 20.000, αυξημένες από πέρσι κατά περίπου 2.200! Έχουμε επενδύσει στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, διπλασιάζοντάς τα σε 3 χρόνια από 62 σε 120 (ήταν από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις) και η ανταπόκριση των πολιτών είναι η καλύτερη απόδειξη πως ο θεσμός αυτός έχει όλο και μεγαλύτερη αποδοχή. Οι αριθμοί αυτοί μαρτυρούν το μεγάλο ενδιαφέρον των οικογενειών να αποκτήσουν τα παιδιά τους ισχυρά εκπαιδευτικά εφόδια».

Μέριμνα για τον καλλιτεχνικό κόσμο

Όσον αφορά στον αναβρασμό που επικρατούσε πριν από λίγο καιρό στον καλλιτεχνικό κόσμο, ο Κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει ότι «παραδόθηκε την Παρασκευή η εισήγηση των τριών ομάδων Εργασίας που συγκροτήσαμε -μία για το θέατρο και τη δραματική τέχνη, μία για τον χορό και μία για τη μουσική- με σκοπό την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη δημιουργία δημόσιας πανεπιστημιακού επιπέδου σχολής στις παραστατικές τέχνες και τη διαμόρφωση εθνικού πλαισίου Ωδειακής Εκπαίδευσης».

Για το ίδιο θέμα, δε, σημειώνει και την ψήφιση, πριν λίγες ημέρες «πλαισίου προστασίας στις έως τώρα αδήλωτες και απλήρωτες πρόβες των καλλιτεχνών. Συγκεκριμένα, ορίζει ότι ο χρόνος πρόβας είναι χρόνος εργασίας, δηλαδή αμείβεται αναλόγως του χρόνου απασχόλησης. Ήταν ένα πάγιο αίτημα των εργαζόμενων του κλάδου, αφού η αδήλωτη και ανασφάλιστη πρόβα ήταν ένα διαχρονικό πρόβλημα που καμία κυβέρνηση έως σήμερα δεν είχε ρυθμίσει. Τέλος, λοιπόν, σε άλλη μια εκκρεμότητα από το παρελθόν από μια κυβέρνηση που αποδεικνύει στην πράξη πως τελικά δεν “μισεί” τον πολιτισμό όπως ακούμε από μερικούς».

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα