Ραγκούσης: Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, ζητώ να ελεγχθώ από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες

Ραγκούσης: Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, ζητώ να ελεγχθώ από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες

Στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες να εξεταστούν μαζί «και ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί με 12 εκατ. δάνεια», αναφέρει ο κ. Ραγκούσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του βουλευτή B΄ Πειραιά και Τομεάρχη Διαφάνειας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, ζητώ να ελεγχθώ από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες, μαζί και ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί με 12 εκατ. δάνεια – Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Τελικά η προγραμματική πρόταση της ΝΔ για το μέλλον της χώρας είναι το σπίτι μου.

Η ΝΔ των 400 εκατομμυρίων ευρώ δανεικών και αγύριστων είναι εμφανώς απελπισμένη από τη βροχή των αποκαλύψεων ότι στελέχη της εφορμούσαν στις ευνοϊκές τραπεζικές ρυθμίσεις, την ώρα που άλλα στελέχη της, τα κοράκια της ΝΔ, επέσπευδαν πλειστηριασμούς κατά υπερχρεωμένων πολιτών.

Για να ξεφύγει από τα σκοινιά της δύσκολης θέσης της επιλέγει να πετάξει λάσπη και σε εμένα και να διασπείρει απίθανα ψέματα και διαστρεβλώσεις για ένα ζήτημα που έχει ελεγχθεί στο παρελθόν, χωρίς ποτέ να αποδώσει -και δεν θα μπορούσε ποτέ να αποδώσει- τίποτα σε βάρος μου.

Μπορεί η ΝΔ να έχει ανάγκη να συντηρεί την τοξικότητα των τερατωδών ψεμάτων, έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες της σε αυτά για να ανακόψει τη φθορά της. 

Προφανώς δεν μπορεί να πείσει για την ακεραιότητα των στελεχών της και έτσι επιλέγει να παρουσιάσει ψευδείς κατηγορίες που οδηγούν στο αντιπολιτικό «όλοι είναι ίδιοι».

Όμως, επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι και επειδή εμείς δεν έχουμε κανένα φόβο και καμιά αλλεργία στον έλεγχο, ακόμη και για εκείνα που έχουν ήδη ελεγχθεί, δηλώνω ότι ως μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, κατά την πρώτη συνεδρίασή της, ως νέας ειδικής επιτροπής που ελέγχει τις δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών, θα προκαλέσω ο ίδιος τον έλεγχο της υπόθεσής μου, προσκομίζοντας και όλα τα στοιχεία που τυχόν θα μου ζητηθούν. 

Στην ίδια συνεδρίαση όμως θα καλέσω να γνωστοποιηθούν και να ελεγχθούν το ίδιο και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και οι υπουργοί της ΝΔ για υποθέσεις τους, ιδίως που αφορούν την πορεία εξέλιξης και ρυθμίσεων έως και 12 εκατομμύρια ευρώ ατομικών τους δανείων. 

Για ξεκίνημα θα ζητήσω να ελεγχθεί το δάνειο του κ. Μητσοτάκη για τον Κήρυκα Χανίων, για το οποίο σύμφωνα με δημόσιες καταγγελίες και δημοσιεύματα, επί έντεκα χρόνια δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ.

Όλα τα παραπάνω θα τα ζητήσω με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της συγκεκριμένης επιτροπής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα