Ο οδικός χάρτης προς τις κάλπες – Υπό παραίτηση από το Ευρωκοινοβούλιο ο Ν. Ανδρουλάκης

Ο οδικός χάρτης προς τις κάλπες – Υπό παραίτηση από το Ευρωκοινοβούλιο ο Ν. Ανδρουλάκης

Ήδη ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι τις κάλπες. Μέσα στο τριήμερο 22 με 24 Απριλίου ο Πρωθυπουργός θα πάει στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ανακοινώσει την προκήρυξη των εκλογών για την Κυριακή 21 Μαίου ενώ σε περίπτωση δεύτερων εκλογών, αυτές θα γίνουν στις 2 Ιουλίου.

«Το ενδεχόμενο μιας πολιτικής τερατογέννεσης. μιας κυβέρνησης ηττημένων υπό τον κ. Τσίπρα, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Βαρουφάκη. Το φαντάζεστε; Θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι παρά τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας μαθηματικά το ενδεχόμενο αυτό υπάρχει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου όταν και θα κλείσει η Βουλή για το Πάσχα, η κυβέρνηση θα έχει φέρει προς ψήφιση 5-6 ακόμα νομοσχέδια.

Σήμερα κατατέθηκε το νομοσχέδιο που αφορά τον Κώδικα Μετανάστευσης και αύριο σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης θα συμπεριλαμβάνονται τα μέτρα στήριξης για τις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη τα οποία θα τα ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ παρότι απέχει εδώ και εβδομάδες από τις ψηφοφορίες της Βουλής.

Χρονοδιάγραμμα εκλογών

•22-24 Απριλίου η προκήρυξη των εκλογών
•21 Μαϊου οι πρώτες εκλογές
•2 Ιουλίου οι δεύτερες εκλογές αν χρειαστούν
•11 Απριλίου κλείνει η Βουλή
•Έρχονται 5-6 νομοσχέδια

Καθαροί ορίζοντες και καθαρές λύσεις, δηλαδή αυτοδυναμία ζητά ο πρωθυπουργός, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος ξεκίνησε τη διαδικασία παραίτησής του από ευρωβουλευτής, επανέλαβε ότι σε περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας δεν δέχεται ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε τον Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό αλλά τρίτο πρόσωπο χωρίς να αποκλείει τον εαυτό του.

Μια αναφορά του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, Γιάννη Δραγασάκη στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου που δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει εκ νέου τη μεσαία τάξη.

«Δεν είναι δυνατόν σήμερα να φορολογούμε με 5% τα μερίσματα. Μια χώρα χρεοκοπημένη με μεγάλες ανισότητες. Δεν είναι δυνατόν να απαλλάξουμε από το φόρο τη μεταβίβαση με γονικές παροχές μεγάλων περιουσιών. Αυτή είναι η προτεραιότητα σε αυτή τη χώρα;» είπε ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αδιόρθωτος, ίδιος και απαράλλαχτος επιδιώκει να μας επαναφέρει στις μέρες της φορολογικής εξόντωσή που οι πολίτες βιώσαν στην περίοδο της «προοδευτικής» διακυβέρνησής του», σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ουδεμία φορολογία «προανήγγειλα» όπως ψευδώς γράφουν τα κυβερνητικά φερέφωνα, ούτε αναφέρθηκα στην πρόταση φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ», να λέει ο Γιάννης Δραγασάκης.

Στις κάλπες θα συγκριθούν δύο διαφορετικές τετραετίες, τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου ενώ από την Κουμουνδούρου λένε πως από τις πρώτες εκλογές θα σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα