Άγρια κόντρα Κούγια – Πλεύρη για την νομική στήριξη των γιατρών του Καραμανδάνειου

Άγρια κόντρα Κούγια – Πλεύρη για την νομική στήριξη των γιατρών του Καραμανδάνειου

Την έντονη αντίδραση του Αλέξη Κούγια, προκάλεσε η παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη σχετικά με τη νομική προστασία στους γιατρούς του Καραμανδάνειου, σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Ο κ. Κούγιας σε δήλωσή του επισημαίνει ότι ο υπουργός Υγείας υποσχέθηκε την παροχή νομικής υποστήριξης στους γιατρούς του νοσοκομείου μετά τη μήνυση που κατέθεσε η εντολέας του σε βάρος τους για ψευδή κατάθεση.

Η ανακοίνωση Κούγια
Αναλυτικά ο κ. Κούγιας αναφέρει:

«Από πότε ο Υπουργός Υγείας για γιατρούς που υπηρετούν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και χωρίς ο ίδιος να είναι στο Δικαστήριο για να αντιληφθεί τι συμβαίνει εκεί, για γιατρούς που ψευδορκούν και για γιατρούς που διαπράττουν χοντρά ιατρικά λάθη, τους υπόσχεται ότι θα τους εξασφαλίσει υπεράσπιση;».

Πλεύρης: Πάγια εντολή να προστατεύουμε τους εργαζόμενους του ΕΣΥ από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις
Απαντώντας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τονίζει:

«Η θέση του κατηγορουμένου είναι σεβαστή και μπορεί να χαράσσει με τους νομικούς του παραστάτες την υπερασπιστική του τακτική, όπως ο ίδιος κρίνει.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που αναφέρονται ψεύδη και συκοφαντικά γεγονότα για γιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι χρέος μου ως Υπουργός να τους παράσχω την νομική υποστήριξη που δικαιούνται.

Είναι πάγια η εντολή μου να προστατεύουμε όποιον εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα