Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε στην πρώτη συνέντευξη μετά την τραγωδία στα Τέμπη - Παθογένειες δεκαετιών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε στην πρώτη συνέντευξη μετά την τραγωδία στα Τέμπη - Παθογένειες δεκαετιών

Την θέση ότι οι ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη ξεπερνούν την παρούσα κυβέρνηση διατύπωσε στην πρώτη του συνέντευξη μετά τα γεγονότα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κ.Μ: Στο ατύχημα αυτό συμπυκνώνονται παθογένειες πολλών δεκαετιών που έχουμε μια υποχρέωση δραστικά να αντιμετωπίσουμε.

Σ.Θ: Και ειδικά εσείς που έχετε 4 χρόνια στην ηγεσία αυτής της χώρας.

K.M: Κι αυτό κάνει αν θέλετε τη δική μου προσωπική ευθύνη ακόμη πιο βαριά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε την βαριά πολιτική ευθύνη που τον βαραίνει για το δυστύχημα των Τεμπών σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έγινε σειρά ανθρωπίνων λαθών που οδήγησαν στην τραγωδία με τους 57 νεκρούς επιβάτες του Intercity 62.

«Να πάρουμε ένα μεγάλο προβολέα και να ρίξουμε άπλετο φως ακριβώς στο τι έγινε. Αν ενδεχομένως είχαμε διαφορετική εκπαίδευση, εάν είχαμε φροντίσει να ολοκληρώσουμε την περίφημη σύμβαση 717 είναι πολύ πιθανό το ατύχημα αυτό να μην είχε συμβεί».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την άποψη ότι «φταίμε όλοι» αναφερόμενος και στις προηγούμενες κυβερνήσεις και αναρωτήθηκε γιατί είναι τόσο δύσκολο στον Αλέξη Τσίπρα να το πει και αυτός.

«Δεν φαίνεται να δείχνει τουλάχιστον να αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη με τον τρόπο που πολιτεύεται στο θέμα αυτό».

«Στρατηγική συγκάλυψης και υποκρισίας»

Στρατηγική συγκάλυψης των ευθυνών του για τη τραγωδία των Τεμπών βλέπει στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον για υποκρισία.

«Η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλα, είναι στρατηγική συγκάλυψης και υποκρισίας. Χθες, αντί για ειλικρινείς εξηγήσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, επιχείρησε για άλλη μια φορά τη συγκάλυψη των ευθυνών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ευθέως για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με το ιταλική Hellenic Train.

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει κατ’ ανάγκη να πάρω μερίδιο ως κράτος από την Hellenic Train, αλλά αυτό το οποίο με ενδιαφέρει να εξασφαλίσω είναι να φέρνει τα καλύτερα τρένα και όχι τα σαπάκια από την Ιταλία».

Για ομολογία ενοχής της κυβέρνησης στο δυστύχημα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Βουλή και ο λαός δικαιούνται να ξέρουν πριν τις εκλογές. Ποιες διαπραγματεύσεις έγιναν, ποιοι συμμετείχαν, ποιες επιστολές αντάλλαξαν. Πώς έκαναν ‘’φτερά’’ 600 εκατ. ευρώ επενδύσεις και συστήματα ασφαλείας για τα οποία οι Ιταλοί είχαν δεσμευτεί να επενδύσουν, είπε ο Νίκος Παππάς.

«Η συνέντευξη του κυρίου Μητσοτάκη ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση ενός εγκλήματος, το χειρότερο όμως ήταν ότι κατέληγε στην αθώωση των πραγματικών ενόχων», ανέφερε το ΚΚΕ.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αύριο θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση σιδηροδρομικών στο Παρίσι ενώ θα βρεθεί και δίπλα στους Έλληνες που θα διαδηλώνουν στην πλατεία της Βαστίλης στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των γαλλικών συνδικάτων για το συνταξιοδοτικό της κυβέρνησης Μακρόν.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα