Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα πέσει φως στις συνθήκες του δυστυχήματος – Ήρθαμε αντιμέτωποι με παθογένειες

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα πέσει φως στις συνθήκες του δυστυχήματος – Ήρθαμε αντιμέτωποι με παθογένειες

Τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, που παρέσυρε στον θάνατο 57 ανθρώπους και προκάλεσε σοκ, θλίψη και οργή στους πολίτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην εκπομπή

«Πρωταγωνιστές» και επιχείρησε να δώσει απαντήσεις για το δυστύχημα, τις διαχρονικές ευθύνες αλλά και το μερίδιο που αναλογεί στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το μπάχαλο στον σιδηρόδρομο.
Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, πώς φτάσαμε στη μοιραία σύγκρουση αλλά και ποια θα είναι η επόμενη ημέρα.

Ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάϊο.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το σενάριο της αυτοδυναμίας δεν έχει χαθεί

«Το βράδυ της σύγκρουσης ήρθαμε αντιμέτωποι με αμαρτίες και παθογένειες», δήλωσε ο Πρωθυπουργός και τόνισε ότι θα πέσει φως στις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο πρωθυπουργός είπε «δεν αναλάβαμε όλοι τις ευθύνες μας», δείχνοντας προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε, ακόμα για επαναδιαπραγμάτευση με την Ιταλική Hellenic Train.

Για κρεσέντο υποκρισίας μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Εκλογές τον Μάϊο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Τα σενάρια της επικρατέστερης ημερομηνίας
Ο κ. Μητσοτάκης θα προκηρύξει τις εκλογές μετά το Πάσχα αλλά αυτό που μένει είναι, μετά την ανακοίνωση ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, είναι σε ποια ημερομηνία.

Η 21η Μαΐου φαίνεται να είναι η πιο πιθανή ημερομηνία μέχρι τώρα.

Με δεδομένο ότι οι προηγούμενες ημερομηνίες του Μαΐου δεν μπορούν να υπολογιστούν για εκλογές, καθώς στις 14 είναι οι τοπικές εκλογές στην Αλβανία και μεγάλο κομμάτι της ομογένειας φεύγει και πηγαίνει εκεί και αυτός είναι ο λόγος που ίσως εάν κάποιος ήθελε να κάνει νωρίτερα τις εκλογές δεν μπορεί, σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου του MEGA, Γιάννη Χρηστάκου.

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τη δόμηση στη Μύκονο
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, σήμερα, έγινε μία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την άναρχη δόμηση του νησιού της Μυκόνου.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η μετάβαση στη Μύκονο, την ερχόμενη εβδομάδα, μικτού κλιμακίου από Επιθεωρητή Δόμησης, Επιθεωρητή Περιβάλλοντος και την Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα, ενώ με διάταξη που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή αναστέλλεται η οικοδόμηση στο νησί σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα