Σπίρτζης: Κατάσκοπος διέφυγε από τη χώρα μας και η ΕΥΠ Μητσοτάκη πανηγυρίζει

Σπίρτζης: Κατάσκοπος διέφυγε από τη χώρα μας και η ΕΥΠ Μητσοτάκη πανηγυρίζει

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ζητάει, με δήλωσή του, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της KO του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, αναφορικά με την κατάσκοπο από την Ρωσία, που διατηρούσε κατάστημα στο Παγκράτι και φέρεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

«Κύριε Μητσοτάκη, άμεσα εποπτεύοντα την ΕΥΠ σύμφωνα με τον δικό σας νόμο, μπορείτε να μας απαντήσετε;», αναφέρει ο κ. Σπίρτζης και θέτει μία σειρά από ερωτήματα για την υπόθεση-θρίλερ της Ρωσίδας κατασκόπου «Μαρίας Τσάλλα», το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα.

«Η ΕΥΠ με διθυραμβική ανακοίνωση πανηγυρίζει για την μεγάλη επιτυχία της ​αποκάλυψη της κατασκόπου ‘Μαρίας Τ’ και την ίδια στιγμή δεν γνωρίζει πού είναι η κατάσκοπος;», ρωτά ο κ. Σπίρτζης.

«Κ. Μητσοτάκη, είναι δυνατόν να πανηγυρίζετε που η κατάσκοπος διέφυγε;»

Και προσθέτει, απευθυνόμενος πάντα στον πρωθυπουργό:

«Ποιες ευθύνες έχετε που, ως άλλος Χριστοφοράκος, διέφυγε στο εξωτερικό;

»Είναι δυνατόν να πανηγυρίζετε που η κατάσκοπος διέφυγε;

»Ποιοι χειρίζονταν την υπόθεση και δεν ‘μπόρεσαν’ να ελέγξουν τον ‘στόχο’;

»Υπήρξε ενημέρωση της ΕΥΠ από ξένη υπηρεσία για τον συγκεκριμένο ‘στόχο’;

»Πόσο χρονικό διάστημα η ΕΥΠ ασχολείται με την υπόθεση αυτή;

»Γιατί δεν ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία;

»Από την στιγμή που επαρακολουθείτο ως ‘στόχος’, γιατί δεν ακυρώθηκε το διαβατήριο, η ταυτότητα και δεν έγινε άρση της ιθαγένειάς της, με αποτέλεσμα μέχρι χθες να μπορούσε ανενόχλητη να ταξιδεύει στις χώρες Σέγκεν;».

«Φιάσκο του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη»

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας εκ νέου, ότι ο πρωθυπουργός είναι ο άμεσα εποπτεύων τη ΕΥΠ, κάνει λόγο για «φιάσκο του επιτελικού κράτους», αναφέροντας τα εξής:

«Κύριε Μητσοτάκη, σας προτείνουμε να πανηγυρίσετε με το επιτελικό σας κράτος, και για την ακύρωση ακόμη και του δικού σας διαγωνισμού για τις ταυτότητες και τα διαβατήρια. και να συνεχίσετε το άριστο έργο σας θέτοντας ‘διθυραμβικά’ ακόμη χαμηλότερα τη χώρα σε θέματα ασφάλειας.

»Κύριε Μητσοτάκη, άμεσα εποπτεύοντα την ΕΥΠ, σας προτείνουμε να πανηγυρίσετε και για την μεγάλη επιτυχία των παρακολουθήσεών σας που αφορούσαν Έλληνες πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

»Κύριε Μητσοτάκη, άμεσα εποπτεύοντα την ΕΥΠ, η πρακτική σας ‘κάθε φιάσκο και μια νέα επιτυχία του επιτελικού σας κράτους’ και ‘για κάθε αποτυχία δεν γνωρίζατε’, έχει λάβει τέλος», καταλήγει στη δήλωσή του ο Χρήστος Σπίρτζης.

πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα