ΣΥΡΙΖΑ: Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι καθαρά ψηφοθηρική - Δεσμευόμαστε να τον ανεβάσουμε στα 880 ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ: Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι καθαρά ψηφοθηρική - Δεσμευόμαστε να τον ανεβάσουμε στα 880 ευρώ

«Ανεπαρκή» και «ψηφοθηρική» χαρακτηρίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ από 1ης Απριλίου ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μέσω της αρμόδιας τομεάρχη εργασιακών θεμάτων, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία υποστηρίζει ότι «δεν ισοσταθμίζει καν τις απώλειες από τον πληθωρισμό».

«Παράλληλα, αναφέρεται στη δέσμευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, τη θέσπιση ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ανάλογα με τον πληθωρισμό, το ξεπάγωμα των τριετιών και την κατοχύρωση και διεύρυνση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ολόκληρη η δήλωσή της, έχει ως εξής:

«Υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής για την κυβερνητική υποκρισία και τη συγκάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε σήμερα να ανακοινώσει αύξηση του κατώτατου μισθού. Ακόμα και έτσι, ωστόσο, είναι πολύ λίγο και πολύ αργά.

Αφού με τον νόμο Χατζηδάκη διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, δύο χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης έχει αφήσει τους εργαζόμενους στο έλεος της αισχροκέρδειας με δραματική μείωση εισοδημάτων από λογαριασμούς, δόσεις δανείων και σούπερ μάρκετ.

Σήμερα, λίγο πριν τις εκλογές, ανακοινώνει μία ανεπαρκή και ψηφοθηρική αύξηση, που δεν ισοσταθμίζει καν τις απώλειες από τον πληθωρισμό.

Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, η θέσπιση ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ανάλογα με τον πληθωρισμό, το ξεπάγωμα των τριετιών και η κατοχύρωση και διεύρυνση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αποτελούν την ελάχιστη ρεαλιστική και ουσιαστική προϋπόθεση ώστε να πάρουν μία ανάσα οι εργαζόμενοι».

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα