Δημοσκόπηση: Πολιτικές ευθύνες για τα Τέμπη από τη συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων

Δημοσκόπηση: Πολιτικές ευθύνες για τα Τέμπη από τη συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων

Τεράστιες είναι οι πολιτικές ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη, που καταγράφονται σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσίασε το MEGA, σύμφωνα με την γνώμη των πολιτών. Μάλιστα το 95% των ερωτηθέντων απάντησαν πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Η ίδια δημοσκόπηση καταγράφει επίσης τη διαφορά στην πρόθεση ψήφου να είναι στο 26,3 για τη ΝΔ και στο 20,5 για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συντριπτικές πολιτικές ευθύνες για την εθνική τραγωδία των Τεμπών βλέπει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA Γεγονότα».

Το 94% διαπιστώνει ύπαρξη πολιτικών ευθυνών για το δυστύχημα με το 5% να λέει πως δεν υπάρχουν.

Το 80% των ερωτηθέντων εντοπίζει την ευθύνη της τραγωδίας σε όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, ενώ 19 τις αποδίδει στη σημερινή κυβέρνηση.

«Προφανώς μια αποτυχία της κυβερνήσεως μας ότι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε στον κόσμο τι πραγματικά συνέβη. Γιατί το δυστύχημα αυτό είναι ο ορισμός του ανθρώπινου λάθους.
Είναι απολύτως προφανές ότι ο κόσμος αυτός σκοτώθηκε γιατί συγκεκριμένοι άνθρωποι σε συγκεκριμένη θέση έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Έχει σημασία η ταχεία και δίκαιη απόδοση ευθυνών στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν διενεργηθεί έρευνες στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της Hellenic train, προκειμένου να κατασχεθούν τυχόν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία».

Στο ερώτημα σχετικά με την πορεία της χώρας το 68% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η χώρα οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση και το 26% προς τη σωστή.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 5,8 μονάδες με το κυβερνών κόμμα να λαμβάνει 26,3% και την αξιωματική αντιπολίτευση στο 20,5%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 9,2%, ΚΚΕ με 5,9%, Ελληνική Λύση με 4%, ΜΕΡΑ25 με 3,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, ενώ το κόμμα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Κασιδιάρη φτάνει το 3,6% .

Το πεδίο της αδιευκρίνιστη ψήφου υπολογίζεται στο 11,8%.

Πρόθεση ψήφου
Νέα Δημοκρατία: 26,3%

ΣΥΡΙΖΑ: 20,5%

ΠΑΣΟΚ: 9,2%

ΚΚΕ: 5,9%

Ελληνική Λύση: 4%

ΜΕΡΑ25: 3,5%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%

Κασιδιάρης: 3,6%

Αδιευκρίνιστη: 11,8%

«Οι ευθύνες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ όπως και αυτές του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε τόσα χρόνια, δεν κρύβονται με τίποτα», .

Στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν: Νέα Δημοκρατία 33,7% , ΣΥΡΙΖΑ 26,3%, ΠΑΣΟΚ 11,8%, ΚΚΕ 7,5%, Ελληνική λύση 5,2%, ΜΕΡΑ25 4,5%, Ανταρσύα 1,2% και το κόμμα Κασιδιάρη 4,6%.

Εκτίμηση ψήφου
Νέα Δημοκρατία: 33, 7%

ΣΥΡΙΖΑ: 26,3%

ΠΑΣΟΚ: 11,8%

ΚΚΕ: 7,5%

Ελληνική Λύση: 5,2%

ΜΕΡΑ25: 4,5%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,2%

Κασιδιάρης: 4,6

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 32% και ο Αλέξης Τσίπρας 16%. Ακολουθούν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας με 3% και οι Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλος με 2%. Κανένας απαντά το 36%.

Μητσοτάκης: 32%
Τσίπρας: 16%
Ανδρουλάκης: 3%
Κουτσούμπας: 3%
Βαρουφάκης: 2%
Βελόπουλος: 2%
Κανένας: 36%

Σύμφωνα με την έρευνα οι πολίτες αξιολογούν ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας την οικονομία και ακολουθούν η ακρίβεια , οι πολιτικοί και το πολιτικό σύστημα, η διαφθορά, η ανασφάλεια και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα