Γεωργιάδης για Τέμπη: Αποτύχαμε που δεν εξηγήσαμε στον κόσμο ότι ήταν ανθρώπινο λάθος

Γεωργιάδης για Τέμπη: Αποτύχαμε που δεν εξηγήσαμε στον κόσμο ότι ήταν ανθρώπινο λάθος

Το ανθρώπινο λάθος επαναφέρει για ευνόητους λόγους στον δημόσιο διάλογο ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ό,τι αφορά στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων πιστεύει ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, αφήγημα το οποίο εγκαταλείφθηκε σύντομα και από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων το καταθέτει στο τραπέζι των συζητήσεων και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. «Το 8% πιστεύει ότι ήταν ανθρώπινο λάθος. Είναι μια αποτυχία της κυβερνήσεώς μας ότι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε στον κόσμο τι πραγματικά συμβαίνει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το δυστύχημα αυτό, για να μην κοροϊδευόμαστε, είναι ο ορισμός του ανθρώπινού λάθους».

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Είναι απολύτως προφανές τι συνέβη, ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι σε συγκεκριμένη θέση, έκαναν σειρά λαθών, το ένα λάθος μετά το άλλο».

Στη συνέχεια είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στον ΣΚΑΪ ότι «Η κυβέρνηση προέταξε την ανάληψη των ευθυνών, διότι ήμασταν συγκλονισμένοι και προφανώς αυτό το συναίσθημα επικράτησε. Θεωρήσαμε ότι ήταν άκομψο να συζητάμε για τα λάθη του σταθμάρχη την ώρα που θάβαμε τα παιδιά».

Ανέφερε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή μετά το δυστύχημα τονίζει πως το ηλεκτρονικό σύστημα λειτουργούσε. «Δεν το είπα από το μυαλό μου, υπάρχει καταγραφικό μηχάνημα, έχουν παραδοθεί όλα στον ανακριτή και στον εισαγγελέα, είναι στοιχείο της δικογραφίας» είπε.

Πρόσθεσε ότι ο σταθμάρχης «είχε 12,5 λεπτά που του άναβε μια κόκκινη γραμμή ότι το τρένο ήταν σε λάθος γραμμή, είχε ήχο και ένα κουμπί που αν το πάταγε θα φρέναραν τα τρένα. Ο πίνακας φώναζε, είναι όλα καταγεγραμμένα».

Υπογράμμισε ότι υπήρχαν ασφαλιστικές δικλείδες που θα προλάβαιναν το δυστύχημα, αλλά «εδώ έχουμε την εικόνα της Ελλάδας που δεν θέλουμε» σχολίασε περιγράφοντας τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν λίγο πριν και μετά το τραγικό δυστύχημα.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «το μερίδιο της δικής μας ευθύνης είναι ότι δεν συγκρουστήκαμε με το βαθύ κράτος, το βαθύ δημόσιο. Το διακύβευμα των εκλογών πρέπει να είναι ότι έχει έρθει η ώρα να συγκρουστούμε με το κομμάτι της παλιάς Ελλάδας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα