Κεραμέως: Οι εκλογές δεν επηρεάζουν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Κεραμέως: Οι εκλογές δεν επηρεάζουν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Για το δυστύχημα στα Τέμπη, τις Πανελλαδικές εξετάσεις και άλλα θέματα τις επικαιρότητας, μίλησε σε σημερινή (16/3) συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, η υπουργός σημείωσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων λειτουργεί κανονικά σήμερα, τονίζοντας ότι ένα ποσοστό μόνο καθηγητών και δασκάλων οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι μετέχουν στην απεργία, δεν βρίσκονται στις τάξεις τους.

Αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, η κ. Κεραμέως είπε χαρακτηριστικά «δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος ο οποίος να μη πονά, να μην σκέφτεται τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, όλους όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα». «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή βγήκε μπροστά και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη σε όλα τα επίπεδα, στο επίπεδο του πρωθυπουργού, του αρμόδιου υπουργού, των διοικήσεων, από εκεί και πέρα όμως, είναι πολύ σημαντικό να χυθεί και άπλετο φως στο τι ακριβώς συνέβη», τόνισε.

Συνεχίζοντας, η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν μπαίνει σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης και πως αντίπαλός της είναι «το βαθύ κράτος του αναχρονισμού» και αυτό προσπαθεί να αντιμετωπίσει. «Αλλάξαμε πολλά, δεν προλάβαμε να τα αλλάξουμε όλα» τόνισε.

Εξετάσεις μαθημάτων

Στα θέματα Παιδείας, η κ. Κεραμέως, διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν τις εξετάσεις των μαθητών. «Έχει γίνει ένας σχεδιασμός σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, το πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί από πέρσι. Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν την 1η Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια και στις 2 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και τα ειδικά μαθήματα τελειώνουν περί τα τέλη Ιουνίου.

Δηλαδή, όλος ο Ιούνιος θα είναι αφιερωμένος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτό προφανώς είναι σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Και δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά φέτος, από σεβασμό στους υποψηφίους, όλο το πρόγραμμα των Πανελλαδικών δημοσιοποιήθηκε την περσινή χρονιά για την φετινή» τόνισε η υπουργός.

Σχετικά με την εισαγωγή στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Κεραμέως, η πλατφόρμα είναι ήδη ανοιχτή, για υποβολή αιτήσεων για εξετάσεις στα πρότυπα και για ηλεκτρονική κλήρωση για εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία, έως τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και ώρα 2 το μεσημέρι. Οι εξετάσεις εισαγωγής θα λάβουν χώρα το Σάββατο 29 Απριλίου και η ηλεκτρονική κλήρωση για εισαγωγή στα πειραματικά θα λάβει χώρα την Παρασκευή 28 Απριλίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα