Πολεμική Αεροπορία: Δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το F-4 οι χειριστές του

Πολεμική Αεροπορία: Δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το F-4 οι χειριστές του

Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του μαχητικού Phantom που κατέπεσε στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας, σύμφωνα με πληροφορίες - Αγωνία για την τύχη των δύο πιλότων

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο χειριστών του F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε στον θαλάσσσιο χώρο νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του protothema.gr οι δύο χειριστές του Phantom F-4 δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος που κατέπεσε στη θάλασσα.

Πρόκειται για έναν σμηναγό και έναν υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν οι δύο χειριστές του Phantom της 338 Μοίρας

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι χειριστές του F-4 έκαναν «χαμηλή ναυτιλία», όρος που σημαίνει χαμηλή πτήση με κατώτατο όριο τα 300 πόδια. Το βάθος, δε, στο σημείο της πτώσης του F-4 είναι 1.000 μέτρα.

Ο συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία λίγο μετά τις 10:30 όταν ενημερώθηκε για την  πτώση του F-4 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ανδραβίδας.

 Το διθέσιο F-4 συνοδευόταν από ακόμη ένα Phantom, και ήταν το νούμερο 2 του σχηματισμού των δύο Phantom που εκτελούσαν την εκπαιδευτική πτήση.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως αναφέρουν ότι ο αρχηγός του σχηματισμού ενημέρωσε τη βάση της Ανδραβίδας ότι έχει χάσει επικοινωνία με το «bravo 2», το διθέσιο F-4 που κατέπεσε.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές το πότε συνέβη το αεροπορικό ατύχημα, αν δηλαδή το Phantom είχε ξεκινήσει λίγη ώρα νωρίτερα την εκπαιδευτική πτήση ή είχε ολοκληρώσει τα γυμνάσια και επέστρεφε μαζί με το άλλο F-4 στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας

.protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα