Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ένοχος ή βλαξ αυτοβούλως επιλέξατε τη δεύτερη εκδοχή

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ένοχος ή βλαξ αυτοβούλως επιλέξατε τη δεύτερη εκδοχή

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών κορυφώνεται σήμερα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον απόηχο των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Οι τόνοι αναμένονται ιδιαίτερα υψηλοί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» σε μια «μονομαχία» με ξεκάθαρα προεκλογικό «άρωμα».

Τσίπρας: Γνωρίζατε ότι είχαν γίνει οι παρακολουθήσεις, εσείς τις παραγγείλατε

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέβηκε στο βήμα της Βουλής στις 12.30 μμ.

«Τελικά για όλους και για όλα έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της κρίσης. Κάνατε ότι μπορούσατε κ. Μητσοτάκη για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή, τελικά είστε ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια που προσπαθήσατε να κρύψετε, είστε εδώ για μια πρωτοφανή θεσμική και δημοκρατική εκτροπή για την οποία δεν μπορείτε να παριστάνετε τον ανήξερο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή.

 Πλέον είστε απόλυτα εκτεθειμένος, δεν έχετε το περιθώριο για θολές απαντήσεις γιατί σήμερα υπάρχουν αποδείξεις από την ΑΔΑΕ και απέναντι σε αυτές τις αποδείξεις χρωστάτε εξηγήσεις, ανέφερε.

Το βάλατε την τελευταία φορά στα πόδια, αλλά σήμερα δεν θα είναι τόσο εύκολο σημείωσε.

«Δεν είχατε το θάρρος να κάνετε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης είπε και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό εντολέα των παρακολουθήσεων. Προτιμήσατε την ντροπή της φυγής[…] ψέμα πάνω στο ψέμα και μια τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης – κακοποίηση του κράτους Δικαίου[…] μέσα στον πανικό σας ή στην αλαζονεία σας κάνατε ότι κανείς μπορεί να φανταστεί για να συγκαλύψετε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνέχισε λέγοντας: «να λοιπόν τα στοιχεία είναι εδώ θα απαντήσετε πάνω σε αυτά;» και πρόσθεσε σε άλλο «δεν αναλάβατε τις ευθύνες που σας αναλογούν με τόλμη…».

Ο  Αλέξης Τσίπρας κλιμάκωσε στην επίθεση στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι στο ερώτημα  «ένοχος ή βλαξ αυτοβούλως επιλέξατε τη δεύτερη εκδοχή».

Είπε ακόμα μπορεί η στάση να έχει γίνει ανέκδοτο αλλά το ανέκδοτο έχει γίνει επικίνδυνο. Διαμαρτυρίες προκάλεσε στην αίθουσα η φράση του προς τον κ. Μητσοτάκη «αλλά ας δεχτούμε ότι ήσασταν μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας…» με αποτέλεσμα την παρέμβαση Τασούλα ο οποίος του είπε να σκεφθείτε τις εκφράσεις σας.

«Δεν θα επιχειρήσετε να κρίνετε την πολιτική μου παρουσία, να με προστατέψετε από την οχλαγωγία όσων φωνάζουν τώρα αλλά δεν ενοχλούνται από έναν πρωθυπουργό που καταπάτησε το Σύνταγμα» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε LIVE

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα