Εύα Καϊλή: Στη φυλακή παραμένει ο σύζυγός της - Η νέα βόμβα για σχέση της Καϊλή με τη Ρωσία

Στο δικαστήριο βρέθηκε ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, για να κριθεί εάν θα αφεθεί ελεύθερος ή όχι.

Στη φυλακή ο Τζιόρτζι

Στη φυλακή παραμένει ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι και ο Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνγκα. Ο σύζυγος της Εύας Καϊλή βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, ιδιαίτερα μετά το μνημόνιο συνεργασίας του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι με τις βελγικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παντσέρι «έδωσε» τον συμπατριώτη του, τονίζοντας ότι ο ίδιος δε μιλάει καθόλου αγγλικά και ότι ο Τζιόρτζι ήταν παρών σε όλες τις συναντήσεις.

Παρότι ο διεθνή Τύπος κάνει λόγο για οριστική ρήξη στις σχέσεις Καϊλή – Τζιόρτζι, ο ίδιος έμεινε πιστός στην αρχική του κατάθεση, παίρνοντας την ευθύνη πάνω του και υποστηρίζοντας ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή.

Καταγγελία «βόμβα» για την Καϊλή

Την Εύα Καϊλή παρακολουθούσαν μυστικές υπηρεσίες δύο χωρών κατήγγειλε ο Πολωνός κεντροδεξιός ευρωβουλευτής Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι υπονοώντας σχέσεις με τη Ρωσία.

«Υπάρχει προσπάθεια να περιοριστεί το σκάνδαλο στο Κατάρ και το Μαρόκο. Έχει αποκρυφτεί ο ρωσικός παράγοντας».

Ωστόσο, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, διαψεύδει τις κατηγορίες.

«Μετά το εκκωφαντικό φιάσκο με τα πλαστά στοιχεία που δήθεν εμφάνιζαν τραπεζικά εμβάσματα του Κατάρ σε προσωπικούς λογαριασμούς της Εύας Καϊλή στον Παναμά, νέα ‘βόμβα’ ψεύδους ‘συνταράσσει’ το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

»Ο Πολωνός ευρωβουλευτής δημόσια δυσφημεί την κ. Καϊλή ότι «παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες δύο κρατών – μελών της ΕΕ για έμμισθες σχέσεις με την Μόσχα. Τα ανωτέρω είναι ψευδή, συκοφαντικά και πλήττουν βάναυσα την προσωπικότητά της. Η κ. Καϊλή θα προσφύγει ενώπιον της δικαιοσύνης».

Θα δώσει κι άλλους ο Παντσέρι;

Η κατάθεση του Παντσέρι συνεχίζει να γίνεται υπό άκρα μυστικότητα. Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, θέλει να «βγάλει» από πάνω του τον ρόλο του εγκεφάλου στην υπόθεση, «δείχνοντας» προς το Κατάρ.

Ο στόχος πάντως του μνημονίου επετεύχθη αφού η κόρη και η σύζυγός του είναι πλέον ελεύθερες

«Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της βελγικής εισαγγελίας να αποσύρει το αίτημα έκδοσής τους από την Ιταλία, αλλά, όπως φαίνεται, και της στενής συνεργασίας του Αντόνιο Παντσέρι με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών».

Την ίδια στιγμή, ο Βέλγος ανακριτής Μισέλ Κλεζ, συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Μιλάνου, μία συνάντηση που θα επιτρέψει στους Βέλγους συναδέλφους του συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο προκειμένου να διερευνηθεί το ξέπλυμα χρήματος.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα