Ελένη Τουλουπάκη: Τι καταγγέλλει για την υπόθεση Novartis

Ελένη Τουλουπάκη: Τι καταγγέλλει για την υπόθεση Novartis

Απολογήθηκε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση Novartis.

Για ανελέητο πόλεμο σε βάρος της μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση της Νovartis μίλησε στην διάρκεια της απολογίας της η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία αρνήθηκε την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας που την οδήγησε στο εδώλιο καθώς και ότι δέχθηκε οποιαδήποτε υπόδειξη από τον συγκατηγορούμενό της στο Ειδικό Δικαστήριο, πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Συγκεκριμένα, η Ελένη Τουλουπάκη στάθηκε απέναντι στους ανώτατους δικαστές που θα την κρίνουν σε λίγο καιρό υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η δικογραφία για την υπόθεση της Νοvartis σχηματίστηκε από την προκάτοχο μου το Δεκέμβριο του 2016 με αφορμή δημοσιεύματα προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν παράνομες πρακτικές της εταιρείας Novartis Hellas ΑΕΒΕ, αλλά και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών, κατά τη διαδικασία έγκρισης, τιμολόγησης και αποζημίωσης φαρμακευτικών σκευασμάτων. Η μοναδική γνωριμία με τον κ. Παπαγγελόπουλο ήταν απολύτως υπηρεσιακή και ήταν με τον τότε αρμόδιο για τα θέματα διαφθοράς.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα