Υπόθεση Qatargate: Ενώπιον των βελγικών αρχών η Εύα Καϊλή – Εξεταζεται το αίτημα αποφυλάκισής της

Ενώπιον των βελγικών δικαστικών αρχών βρέθηκε σήμερα η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα για την αποφυλάκισή της, καθώς είναι κατηγορούμενη για το Qatargate, το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει αναστατώσει την καρδιά της Ευρώπης. Η συνεργασία του φερόμενου εγκεφάλου του σκανδάλου, Αντόνιο Παντσέρι με τις βελγικές αρχές, αλλάζει το σκηνικό και μπορεί να κρίνει το αίτημα αποφυλάκισης και της Εύας Καϊλή.
Η Εύα Καϊλή έφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης στα δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών. Πλάι της βρίσκεται ο συνήγορός της από τις Βρυξέλλες, κ. Ριζόπουλος, ο συνήγορος της από την Αθήνα, κ. Δημητρακόπουλος, καθώς και ο ορκωτός διερμηνέας της.

Η πλευρά της ευρωβουλευτού επιμένει ότι είναι αθώα και σύμφωνα με τον συνήγορό της κ. Δημητρακόπουλο, θα δώσει μάχη προκειμένου να το αποδείξει. Και οι δύο δικηγόροι της Εύας Καϊλή, κράτησαν χαμηλό προφίλ, ωστόσο άνθρωποι από το περιβάλλον τους κάνουν λόγο για υπόθεση που κινείται στο 50-50, ιδιαίτερα μετά την συνεργασία του Παντσέρι με τις βελγικές αρχές.

Αυτό το γεγονός μάλιστα, θα αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα, καθώς ο Παντσέρι ή θα επιχειρήσει να μην εμπλέξει ακόμη περισσότερο στην υπόθεση είτε θα βελτιώσει τη θέση της με τα λεγόμενά του.

Εάν ο Παντσέρι έχει δώσει σοβαρές και κρίσιμες λεπτομέρειες σχετικά με το σκάνδαλο, τότε περιορίζονται οι πιθανότητες της Εύας Καϊλή να «αλλοιώσει» στοιχεία, σε περίπτωση που αποφυλακιστεί.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα