Τατόι – Πώς αναμόρφωσαν τα πρώην βασιλικά κτήματα για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Τατόι – Πώς αναμόρφωσαν τα πρώην βασιλικά κτήματα για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη, βρίσκεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας και ώρα 5.30,  η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η οποία θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 6.00 έως τις 10.30 το πρωί της Δευτέρας.

Θα ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία στην οποία, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.

Οι εργασίες στο Τατόι όπου βρίσκονταν τα πρώην βασιλικά κτήματα ήταν πυρετώδεις εδώ και αρκετές μέρες, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την τελετή της ταφής.

Το MEGA και η δημοσιογράφος Νέτη Φίλια, κατάφεραν μπουν την Κυριακή  στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι και κατέγραψαν εικόνες από την αναμόρφωση του χώρου, στον οποίο θα παρευρεθούν τα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας προκειμένου να πουν το «τελευταίο αντίο» στον έκπτωτο μονάρχη.

Η εικόνα, κρίνεται απογοητευτική όσον αφορά στην φυσική καταστροφή που έχει γίνει στο σημείο από την μεγάλη πυρκαγιά του 2021.

Μέσα από τα αποκλειστικά πλάνα του MEGA, διακρίνεται το περιβάλλον των κτημάτων, τα πελώρια πολύ παλιά πεύκα που είναι σήμα κατατεθέν του χώρου, αλλά και η μοναδική βλάστηση που υπήρχε σε έναν τέτοιο «ανέγγιχτο» τόπο.

Τα κτήματα στο Τατόι ήταν εγκαταλελειμμένα για πολύ καιρό, και με την φωτιά του 2021, η εν λόγω βλάστηση κάηκε δίνοντας την αίσθηση της πλήρους εγκατάλειψης. Γι’ αυτόν τον λόγο στήθηκε μία επιχείρηση καθαρισμού των κτημάτων από τους καμένους κορμούς και τα ξερόχορτα.

Μέσα σε 4 μέρες έγινε υπερπροσπάθεια προκειμένου να κοπούν όσα περισσότερα δέντρα γίνεται πλησίον των τάφων της τέως βασιλικής οικογένειας.

Η πομπή θα ακολουθήσει την διαδρομή από την είσοδο του λόφου, μέχρι τους βασιλικούς τάφους που είναι και το Μαυσωλείο και η Εκκλησία. Αυτή τη διαδρομή θα κάνουν και οι περίπου 200 προσκεκλημένοι με ιδιωτικά αυτοκίνητα ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η ασφάλεια του βασιλιά της Ισπανίας ήταν η μοναδική ασφάλεια βασιλικής οικογένειας που εισήλθε στον χώρο προκειμένου να επιθεωρήσει τον χώρο, προκειμένου να εί8ναι όλα στην εντέλεια για την πομπή καθώς και για την τελετή της ταφής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα