Τουρκία: Συνεχίζονται οι απειλές κατά της Ελλάδας από τον Ερντογάν

Τουρκία: Συνεχίζονται οι απειλές κατά της Ελλάδας από τον Ερντογάν

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε μία προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα εναντίον του φορά κασκόλ ποδοσφαιρικών ομάδων και υπόσχεται καλύτερες μέρες στους Τούρκους πολίτες.
Η πολεμική ρητορική εναντίον της Αθήνας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και λίγες ώρες μετά το αυστηρό μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού προς την Άγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις ο Ερντογάν απευθυνόμενος στο εθνικιστικό κοινό του επανέλαβε τις απειλές του.

«Δεν υπάρχει διάλογος με το παράλογο. Όσοι φωνασκούν πως τάχα θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά μπορεί μια νύχτα να ξυπνήσουν και ξαφνικά να προσγειωθούν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα», ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θρίλερ με τα τουρκικά F-16

Η μητέρα των μαχών για τα τουρκικά F-16 στο Κογκρέσο πλησιάζει, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εισήγηση Μπάιντεν για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Άγκυρας που αφορά την αγορά 40 νέων αεροσκαφών και την αναβάθμιση άλλων 79, με κόστος που θα αγγίζει τα 20 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθεί και η ελληνική πρόταση για την αγορά των F-35.

«Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί κι έχει υποβάλλει τα σχετικά αιτήματα για την απόκτηση μίας μοίρας αεροσκαφών F-35. Από εκεί και πέρα, το τι θα κάνει το Κογκρέσο σχετικά με το τουρκικό αίτημα -αποσυνδέω τα δύο, στο δικό μου το μυαλό δεν είναι συνδεδεμένα αυτά, εμένα με ενδιαφέρει τι κάνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις- το τι θα κάνει το Κογκρέσο σε σχέση με το τουρκικό αίτημα είναι δικό του θέμα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής του Κογκρέσου, Μπομπ Μενέντεζ, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ασκήσει βέτο σε κάθε προσπάθεια προμήθειας σύγχρονων αεροσκαφών προς την Άγκυρα.

«Μέχρι ο Ερντογάν να σταματήσει τις απειλές, να βελτιώσει τις επιδόσεις του στα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της χώρας- περιλαμβανομένης της απελευθέρωσης δημοσιογράφων και μελών της αντιπολίτευσης- και αρχίσει να φέρεται όπως θα φερόταν ένας έμπιστος σύμμαχος, δεν θα εγκρίνω αυτή την πώληση», δήλωσε ο γερουσιαστής Μενέντεζ.

Τη βεβαιότητα ότι και η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν θα επιτρέψει την πώληση νέων F-16 στην Τουρκία εξέφρασαν και οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές Γκας Μπιλιράκης και Κρις Πάπας.

Την βεβαιοτητα ότι και η βουλη των αντιπροσωπων δεν θα επιτρεψει την πωληση νεων f16 στην τουρκια εξεφρασαν και οι ελληνικης καταγωγης βουλευτες.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η αμυντική συνεργασία του αμερικανικού Πενταγώνου με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Όπως αποκαλύπτει το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής, στη Λάρισα στήνεται ένα σύγχρονο σχήμα άμυνας και ελέγχου με τη συμμετοχή αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών με στόχο την εποπτεία των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα