Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: «Κλείδωσαν» τα μέτρα για την κηδεία

Ύστερα από την έλτακτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας για την κηδέια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αποφασίστηκε ότι χίλιοι αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. θα βρεθούν επί ποδός τη Δευτέρα.

Τα μέτρα για την κηδεία «κλείδωσαν» στην έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα και στην οποία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας, ο Αρχηγός και Υπαρχηγός του Σώματος, καθώς και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών.

Εκτός από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, της κρατικής Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Επισήμων και της Τροχαίας, εικόνα στο επιχειρησιακό συντονιστικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. θα μεταφέρει το ελικόπτερο και τα drones.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σορός του τέως Βασιλιά, θα μεταφερθεί στις 5 το πρωί της Δευτέρας για το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου. Εκεί αναμένεται να φτάσει περίπου στις 5:45 και να παραμείνει έως τις 12.00 για λαϊκό προσκύνημα.

Στις 12.00 θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η οποία αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία ώρα. Γύρω στη 1 η σορός θα αναχωρήσει για το Τατόι, όπου θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της Αναστάσεως.

Από το βράδυ της Κυριακής τα μέτρα στη Μητρόπολη

Τα μέτρα της Αστυνομίας θα τεθούν σε ισχύ στη Μητρόπολη, από το βράδυ της Κυριακής, ενώ υπάρχει άμεση συνεργασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και με άλλα υπουργεία, όπως το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Πολιτισμού.

Επιθυμία της οικογένειας είναι να μην υπάρχουν τηλεοπτικά συνεργεία και drones στο σημείο ταφής του τέως βασιλιά.

Μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας, οι προσκεκλημένοι θα επιβιβαστούν σε μικρά φορτηγάκια και ιδιωτικά αυτοκίνητα προκειμένου να κατευθυνθούν στο Τατόι για την ταφή.

Μόνο με πρόσκληση στη Μητρόπολη

Συνολικά 187 προσκεκλημένοι, μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη, θα μπορούν να μπουν στη Μητρόπολη.

Η είσοδος θα επιτρέπεται αυστηρά σε όσους διαθέτουν πρόσκληση.

Πηγή: topontiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα