Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Ποιοι βασιλείς θα παραβρεθούν

Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος και Νικόλαος, φτάνουν στη Μητρόπολη Αθηνών για να διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της κηδείας. Σιωπηλοί και οι δύο δεν απάντησαν σε κανένα ερώτημα των δημοσιογράφων.

Παρέμειναν στη Μητροπολη για 40 λεπτά και ενημερώθηκαν από τον προϊστάμενό του ναού πατέρα Θωμά Συνοδινό για τις διαδικασίες που θα τηρηθούν κατά τη διάρκεια της κηδείας.

Στη συνέχεια βγήκαν από την πλαϊνή είσοδο για να κατευθυνθούν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, εκεί που μετά από συνεννόηση της οικογένειας με την εκκλησία η σορός του Κωνσταντίνου θα βρίσκεται από τις 6 τα ξημερώματα έως στις 10 και μισή το πρωί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση η οικογένεια ζητά από τους καλεσμένους αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές σε ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους.

Και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην κηδεία

Πάντως ήδη οι πρώτες καρέκλες έξω από το παρεκκλήσι έχουν αρχίσει να στήνονται.

Οι υψηλές αφίξεις και η παρουσία τουλάχιστον πέντε εν ενεργεία βασιλέων οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να αναβαθμίσει την εκπροσώπησή της στην κηδεία με την παρουσία του αντιπροέδρου Παναγιώτη Πικραμένου. Μαζί με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, θα παραβρεθούν στην Μητρόπολη Αθηνών.

Παράλληλα σε συναγερμό παραμένουν οι πρεσβείες των χωρών όπου προέρχονται οι υψηλοί προσκεκλημένοι με την αστυνομία να καταστρώνει ειδικό σχέδιο τόσο κατά την άφιξή του, όσο και για την παραμονή τους στη Ελλάδα.

Στην κηδεία αναμένεται να παρευρεθούν σύμφωνα με πληροφορίες:

-Ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε, με τη σύζυγό του Λετίθια.
-Ο Επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος.
-Ο Βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ΄
-Ο Βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η Βασίλισσα Βασίλισσα Μαξίμη.
-Η Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, αδελφή της Άννας Μαρίας, συζύγου του τέως βασιλιά .
-Ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας πρίγκηπας Χάακον.

Γρίφος εξακολουθεί να παραμένει εάν θα παραστεί στην κηδεία του Κωνσταντίνου ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχουν γύρω από τη Μητρόπολη από τα ξημερώματα της Δευτερας, ενώ μέτρα προστασίας θα ληφθούν και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά την άφιξη των επισήμων αλλά και γύρω από τα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα