Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τα συλλυπητήρια των πολιτικών ηγετών

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τα συλλυπητήρια των πολιτικών ηγετών

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ακόμη και με τον θάνατό του, προκάλεσε αναταράξεις στην πολιτική σκηνή, 49 χρόνια μετά το δημοψήφισμα του 1974 που έλυσε οριστικά το πολιτειακό ζήτημα στη χώρα.

«Του πήραν τα σπίτια»

Την απόφαση της διυπουργικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου να ταφεί ως ιδιώτης απέφυγε να σχολιάσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε στην περίοδο που ο τέως βασιλιάς είχε στραφεί κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τα τρία κτήματα του Μον Ρεπό, Τατοΐου και Πολυδενδρίου.

«Του πήραν τα σπίτια του παππού του, δε θα πάει στο Δικαστήριο; Βεβαίως του τα πήρανε και βγήκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και είπε ότι κακώς του τα πήρανε. Γι’ αυτό πληρώσαμε και αποζημίωση».

«Τέλος εποχής. Υπήρξε Ολυμπιονίκης, Αξιωματικός, Βασιλιάς. Πάντα Έλληνας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του», είπε από τη μεριά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Συλλυπητήρια στην οικογένεια του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδος. Επέλεξε να πεθάνει στην Πατρίδα του», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τα συλλυπητήρια της αντιπολίτευσης

Συλλυπητήρια στην οικογένεια εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι οι ευθύνες του ήταν βαριές και ο ρόλος του μοιραίος στις πολιτικές εξελίξεις που τραυμάτισαν τη Δημοκρατία και οδήγησαν στη Δικτατορία.

«Η βασιλεία συνδέθηκε με μελανά σημεία της ιστορίας της χώρας. Υπάρχει ένα ιδιώτης που του έχει αφαιρεθεί και η ελληνική ιθαγένεια, δεν έχει καν, ο οποίος πέθανε και θα γίνει μια κηδεία ως ένας ιδιώτης», είπε η Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ.

H ιστορία δεν ξαναγράφεται τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια.

«Τα πολιτικά θέματα τα έχει λύσει ο ελληνικός λαός οριστικά και αμετάκλητα με τον τρόπο που έπρεπε».

Έχει συνδεθεί με τα πιο μελανές σελίδες της ιστορίας δήλωσε ο γραμματέας της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος.

«Για χιλιάδες αγωνιστές και για πολλούς χιλιάδες κομμουνιστές και μέλη του ΚΚΕ σήμαινε παρανομία, εξορίες, φυλακίσεις και εκτελέσεις. Το μόνο που του αρμόζει σήμερα είναι περιφρόνηση».

«Ευλαβικά στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας, αλλά ούτε Τατόι ούτε δημόσια δαπάνη για κάποιον ο οποίος δε δέχεται τη συνταγματική νομιμότητα», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η εξόδιος ακολουθία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοΐου.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα